AKTUELNO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio.

Divna Peškir je na društvenim mrežama apelovala na proizvođače obuće da proizvode raznovrsnije cipele za žene sa velikim stopalima.

Ako pripadate onom manjoj grupi žena koje nose veliki broj cipela, veoma dobro znate koliko je teško naći modernu i kvalitetnu obuću u vašem broju.

Upravo zato je Divna Peškir na društvenim mrežama apelovala na proizvođače obuće da proizvode raznovrsnije cipele za žene sa velikim stopalima.

Njen apel prenosimo u celosti:

Zovem se Divna Peškir. Nosim obuću broj 42, gazište 28,5 cm. Želim da vam kažem da u ovom trenutku u Srbiji na desetine žena trpa noge u daj-šta-daš modele ili modele koji se slažu sa garderobom kojom raspolažu, ali su te lepe cipele nažalost broj manje i ostavljaju krvave tragove na našoj nežnoj koži.

Što se mene tiče, ja se snalazim na sledeće načine - izuvam se u neadekvatnim situacijama, plačem, psujem, gulim kurje oči, potpećujem, ili kad baš po...dim namerno krivim stopalo do poda dok cipelu ne pocepam, a zatim uzmem super-lepak i uguram pocepani materijal nazad na mesto, ali nikad do kraja da ne uništim tu novonastalu udobnost.

Moje, i patnje desetine žena koje poznajem naterale su me da pokrenem ovu akciju, i nemam nameru da stanem dok sve ne dobijemo ono što želimo.

Želimo: čizme, salonke, gležnjače, martinke, londonke, šabanke, baletanke, striptizerke, glamurke, trendovke, prca štiklice, nitne, pertle, mašne, bodlje, žute, crvene, plave, zelene, crne, ljubičaste, zlatne, srebrne, a posebno taman.

S naše strane nudimo doživotne ugovore sa vašom firmom i obavezom kupovine najmanje šest pari cipela godišnje.

Ako uspem u ovome, obećavam da u sledećem postu objavljujem svoju kandidaturu za predsednika Srbije. Obavestite sve žene velikih stopala da je bitka počela. Treba mi hiljadu deljenja ovog posta, i isto toliko tagova proizvođača cipela u komentarima.

Neka pregovori počnu.

Divnin post izazvao je burnu rekaciju na Fejbuku, a njen akciju podržele su žene koje takođe muče istu muku...

- Draga Divna, ja živim u inostranstvu i poručujem cipele od kojekuda. Veliki izbor, a prešišala sam te debelo sa ”gazištem”. Šta sam sve preživela u Srbiji i koje muke i suze - teško je za opisati! Nikad nisam imala lepu cipelu, a o udobnosti da i ne govorimo! - napisala je jedna korisnica.

- Kad sam tražila patike broj 41 prodavačica mi je rekla: "Aaaa, nema na ženskom delu, vi morate na muški deo"!

A bilo je i onih koji su podržali njenu kandidaturu...

- Taman nam nedostaje jedan predsednik. Jedva čekam da se kandiduješ.

#moda

'