AKTUELNO

Zahvaljujući materijalima koje proizvodi NASA, danas postoji garderoba koja klimaks čini podnošljivim.

Modni saveti za žene koje imaju simptome menopauze, posebno valunge, neretko se svode samo na to da se oblače slojevito. Ako želite da pratite modu, a nalazite se u ovom životnom dobu, i nemate baš mnogo izbora. Jednostavno vam ne gine da nosite po 3-4 tanka sloja odeće.

Dobra vest je da sada postoji nekoliko brendova koji proizvode garderobu od materijala posebno dizajniranih za žene u klimaksu.

Spavaćica protiv valunga je trenutno najprodavaniji komad, kad je reč o robnim markama koje proizvode odeću za žene u menopauzi. Jedan drugi brend koristi materijal napravljen od "vulkanskog minerala koji pomaže da telo održava idealnu temperaturu“.

Asortiman linije za žene u menopauzi obuhvata najčešće spavaćice, trenerke i pidžame, ali može se nositi i "napolju". Kolekcija koja obuhvata 51 odevni komad lansirana je prošle godine pod sloganom "cool odeća za vrele žene", a njen proizvođač kaže da tehnologija koja se koristi u proizvodnji snižava telesnu temperaturu, a toplotu koja se oslobodila "čuva" i vraća je natrag kad telo počne da se hladi.

Vlasnica ove modne kuće, Luiz Nikolson, kaže da koristi materijale "Certified Space Space", a koji je prvobitno razvila NASA i koji regulišu temperaturu „metodom mikrokapsulacije gde su materijali za promenu faza zatvoreni u polimernu školjku“.

- Sve što smo dizajnirali može da se nosi u krevetu, ali i na poslu. Odeća je višenamenska - istakla je Nikolson.

Nije se samo modna industrija prilagodila ženama u menopauzi. I kozmetička industrija nudi proizvode koji podstiču proizvodnju kolagena a imaju efekat "hlađenja"...

#Garderoba

#moda

'