AKTUELNO

Stigla je sezona praporaca, snežne čarolije ali kulinarske čarolije su one bez kojih ne možemo. Upravo zbog toga potrebno je dasvako od nas zna kada da prepozna kada je pravo vreme da uskori sa prazničnom trpezom.

Odavno nam je poznato da Nova godina sa sobom po pravilu donosi i nove kilograme, Sezona slava počinje sa jeseni i traje gotovo do proleća. Neminovno da hteli to ili ne, svakako dobijemo po koji kilogram viška, a njih tradicionalno skidamo užurbanim vežbanjem pred letnju sezonu.

Foto: Unsplash.com

Već se ustalio dobro poznati novogodišnji meni, ruske salate, sarme, kolači, meso. Takva htana je visokokalorična i uglavnom masnija od proseka. Ako na to dodamo i činjenicu da se zimi ljudi slabije kreću, da su tromiji i pasivniji, onda ne treba da čudi što kombinacija takve hrane i fizičke (ne)aktivnosti rezultira povećanim brojem kilograma.

Foto: Pixabay.com

Nikao ne smemo da zaboravimo i povećanu količinu unesenog alkohola koja se po pravilu uvek događa za novogodišnje praznike. Ne smete da zaboravite da alkohol predstavlja izuzetno visokokaloričan proizvod. 

Postoji još nešto što psihološki utiče na naše razmišljanje a samim tim nam pruža neki vid ohrabrenja na putu do novih kilograma. Zimsko oblačenje je super kamuflaža koja prikriva sve naše telesne nedostatke pa tako i kilograme koje smo nataložili.

Foto: Pixabay.com

Otuda i taj sezonski problem koji se ogleda u skidanju nataloženih masnih naslaga početkom proleća, da budemo spremni za plažu.

Koliko god vam davali savete da budete umereni u hrani i piću, vi svakako najbolje poznajete svoj organizam. Pokušajte da se što manje ugojite i na taj način doprinesete zdravijem ulasku u Novu godinu. Ne sumnjamo da će vam se ta obazrivost na kraju isplatiti, naročito kada obučete kupaći kostim.

Foto: Pixabay.com

#Hrana

#Nova godina

#kilaža

'