AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zajedno sa v. d. sekretara za sport i omladinu Draganom Belojevićem ugostio je u Starom dvoru članove džudo kluba „Crvene zvezde”, koji su osvojili bronzanu medalju u Ligi šampiona ove godine u Bukureštu.

Mlade džudiste predvodili su predsednik Skupštine ovog kluba Ivan Bošnjak i predsednik Upravnog odbora Stojan Vujko.

Nikodijević je rekao da je osvojeno treće mesto u Evropi izuzetno dobar rezultat i da je Grad veoma ponosan na uspeh mladih džudista.

– Dobar, sistematski plan i rad se uvek isplate, a sport je takav da pošten i disciplinovan odnos prema njemu donosi visok rezultat, što su potvrdili i rezultati džudista „Crvene zvezde” – rekao je on i dodao da je ova medalja tek jedna u nizu.

Foto: Grad Beograd

Predsednik gradske skupštine je istakao da Grad pomaže čitav sport na teritoriji Beograda, posebno one individualne i nekomercijalne.

– Namera nam je da stvorimo dobre sportske uslove za treninge za svu decu i mogućnost za besplatno bavljenje sportom, tako da bude dostupan svima bez obzira na materijalni status – naglasio je Nikodijević i dodao je saradnja sa klubovima u ovim koracima od velikog značaja.

On je istakao da je ovaj uspeh džudista podsticaj njima da nastave, ali i predstavnicima Grada da im omoguće bolje uslove.

– Važno je da napomenem da je broj dece koja se bave džudom sve veći i svake godine se povećava. Takođe, otkako smo počeli da finansiramo i ulažemo u školski sport, tri puta više dece se bavi sportom – poručio je Nikodijević i dodao da se od tog sistema neće odustati.

Foto: Grad Beograd

Vujko je zahvalio Skupštini Grada na prijemu i promociji mladih džudista i istakao da džudo klub „Crvena zvezda” ima aktuelanog vicešampiona i svetskog šampiona u kategodiji za mlade, kao i vicešampionku i mnoge druge uspehe na lokalnim, regionalnim i svetskim turnirima.

–Ovo je veliki rezultat timskog i sistemskog rada, a namera kluba je da osvoji medalju na Olimpijadi u Tokiju 2020. godine – rekao je Vujko.

#Džudo klub | Crvena Zvezda

#Goran Vesić

#Nikola Nikodijević

'