AKTUELNO

Državno prvenstvo za atletičare održaće se predstojećeg vikenda u Atletskoj dvorani na Banjici, a na zaletištu skoka u dalj će se posle više od godinu dana pauze zbog povrede naći i Lazar Anić.

Anić će se takmičiti u nedelju kada će biti tačno 11 meseci i nedelju dana od ozbiljne operacije kolena.

- Obzirom na to da sam imao samo dva meseca ozbiljnog treninga nije realno očekivati bilo šta od mene. Naravno, imam neka svoja očekivanja i ciljeve koje bih želeo da ostvarim, ali najbitnije je da ovim prvenstvom i narednim takmičenjima vratim takmičarski i skakački osećaj koji je logično izgubljen zbog višemesečnog odsustvovanja - rekao je Anić, prenosi Atletski savez Srbije.

- U nedelju će biti tačno 11 meseci i jedna nedelja od ozbiljne operacije kolena i pokušacu da se opustim, da tehnički pravim dobre skokove i da se ne opterećujem rezultatom - dodao je Anić

Osvajač bronzane juniorske medalje na Evropskom prvenstvu u krosu Elzan Bibić trčaće oba dana takmičenja - u subotu ga očekuje trka na 1.500 metara, a u nedelju trka na 3.000 metara.

- Nisam dugo trčao u dvorani, a sada me očekuju dve probne trke, koje će biti provera za mene posle priprema koje sam obavio u Ulcinju. Nadam se ličnim rekordima - rekao je Bibić.

Ulaz u Atletsku dvoranu će biti besplatan.

Atletski savez je saopštio i da će ovog vikenda početi prodaja ulaznica za Medjunarodni "Serbian Open Indoor Meeting", koji će se održati 20. februara. Prodaja karata će se vršiti na biletarnici Atletske dvorane, po ceni od 300 dinara.

#Skok

'