AKTUELNO

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas u Beogradu da je Liga nacija takmičenje koje "uslovljava sa svih strana" i dodao da su timovi prinudjeni da kombinuju sastave jer je raspored koji je napravljen "jednostvano neizdrživ".

- Liga nacija je takmičenje koje nas uslovljava sa svih strana bukvalno, vezano i za termine, putovanja, vezano za to da igračice nemaju nikakav odmor i, na kraju, da nema nimalo vremena za trening. Pravi nam situaciju da moramo da kombinujemo, da igramo s nekim drugim sastavima jer ovaj raspored koji je napravljen je jednostvano neizdrživ i nije moguće da svi igrači igrači igraju tokom cele sezone - rekao je Terzić na konferenciji za novinare.

Odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće na startu Lige nacija u 4. grupi I vikenda u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

U prvom kolu Srbija će sutra igrati protiv Holandije od 20.00. U sredu će odbojkašice Srbije igrati protiv Južne Koreje od 17.00, a u poslednjem kolu dan kasnije protiv Turske od 20.00.

- Biće novih igrača, sigurno da to neće biti ona postava koja je osvojila Svetsko prvenstvo, ali mislim da će domaća publika biti dovoljan motiv da i ove mladje igračice odrade to na pravi način i steknu neophodno iskustvo za dalja takmičenja - rekao je Terzić.

Odbojkašica Srbije Brankica Mihajlović rekla je da joj je drago što će nacionalni tim posle nekoliko godina igrati u Beogradu.

- Drago mi je što ćemo imati priliku da igramo u Beogradu posle četiri-pet godina. Nadam se da će beogradska publika doći da nas podrži. Ove godine smo u nešto izmenjenom sastavu, biće dosta mladjih igračica i nadam se da će im ovo biti dobra prilika da steknu iskustvo - rekla je ona.

#Odbojkašice

#Zoran Terzić

'