AKTUELNO

Okupljeni novinari koji prate pomenuti grend-slem bili su u akciji izvlačenja informacija od Novaka Đokovića kada su u pitanju dešavanja oko Asocijacije teniskih profesionalaca. Pogotovo kada je reč o nekadašnjem dobrom prijatelju Đokovića, Džastinu Gimelstobu koji je smenjen sa pozicije predstavnika igrača u ATP.

Sve se desilo kao posledica napada Gimelstoba na prijatelja i njegovu ženu u novembru prošle godine zbog čega je Amerikanac osuđen na tri godine uslovne kazne. Navodno, Gimelstob i Đoković u poslednjem periodu nemaju toliko dobar odnos zbog čega je srpski teniser bio interesantan tamošnjim novinarima u vezi sa poslednjim dešavanjima u Asocijaciji teniskih profesionalaca.

- Očekujem da će da me pitaju tako nešto. Kada sam se prihvatio uloge predsednika Saveta igrača, kada su me igrači izabrali, bio sam svestan da ću dobijati politička pitanja u okviru našeg sporta. Na to sam spreman i uglavnom imam spremne odgovore jer mi je stalo i svestan sam šta se dešava. Nekad mi i prijaju takva pitanja, izjavio je Đoković.

Među okupljenim novinarima posebno se istakao Bil Simons koji je isticao navodni stav srpskog tenisera o podršci Gimelstoba.

Foto: Tanjug AP/Pavel Golovkin

- Imao je emotivno izlaganje o Gimelstobu. Nisam čuo da su se stvari tako desile. Mora čovek da proceni kada može da se izbegne pitanje, a kada može da se odgovori. Ja sam odlučio da odgovorim jer je gospodin bio korektan prema meni tokom karijere, ali sam osetio da je ton prešao u osudu. Pokušao sam da njega smirim, ne sebe, jer je bio malo potresen.

Gimelstob i Đoković su imali veoma dobar odnos tokom njegovog rada u ATP, dok se bivši američki teniser bavio međuostalom i najboljim teniserom sveta.

- Džastin i ja imamo dobar odnos, cenim njegovu posvećenost i napor koju je uložio da predstavlja igrače. Jedan je od retkih, ako ne i jedini koji se toliko borio za igrače u poseldnjih deset godina. Dobro znam šta se dešava iza zavese i koliko ima prljavih igara, a on je velika prednost za igrače. Žao mi je što se povukao, ali to je moralo da se desi zbog celog sudskog procesa. Kada se bude rešilo, a on mi je rekao da proces i dalje traje, pokrenuo je optužbe protiv čoveka koji je lagao, a ako se tako desilo, vrata mu neće biti zatvorena. Ima tu svašta nešto, nisam u poziciji da pričam jer ne znam šta se sve desilo. Neću da mešamo šta osećam prema njemu, a osetio sam otrovne strelice jer sam u dobrom odnosu s njim. Nije ubio čoveka, tek treba da se pokaže šta se desilo, dodao je Srbin.

#Novak Đoković

#Novinar

'