AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se, pobedom Davida Gofana iz Belgije, plasirao u polufinale turnira u Vimblodnu.

Prvi reket sveta Novak Đoković deklasirao je Belgijanca Davida Gofana u četvrtfinalu Vimbldona - 6:4, 6:0, 6:2. Srpski teniser je brzinski odleteo u polufinale, u kome će se u subotu sastati sa boljim iz duela između Španca Roberta Bautiste Aguta i Argentinca Gvida Pelje.

Najbolji igrač današnjice za manje od dva sata borbe plasirao se u deveto vimbldonsko polufinale, odnosno 36. na gren slemovima. Ovo mu je 70. trijumf na londonskom gren slemu.

Đoković ima jedan od najboljih pet učinaka u istoriji londonskog grend slema (69-10), dok se Gofan prvi put u karijeri plasirao među osam najboljih tenisera na Vimbldonu.

Belgijanac je trenutno 23. teniser na ATP listi i spada u krug potencijalno neugodnih protivnika.

Foto: Tanjug AP/Tim Ireland

TREĆI SET:

Novak rutinski, grabi ka polufinalu - BREJK! KRAJ!

Đoković je, bez mnogo muke, osvojio gemove u ovom setu. Nole se toliko razigrao i pokazao igru koja je praktično za ulazak u teniske udžbenike!

Đoković ponovo siguran na servisu za još jednu prednost. Belgijanac je imao tri brejk lopte, ali ih je prvi reket sveta spasao i dobio gem.

Belgijanac uspeva da osvoji gem posle skoro sat vremena i dođe do izjednačenja u trećem setu.

Nole odlično započinje i treći set, osvaja servis gem za 10. vezani gem. Prvi gem je trajao osam minuta, imao je Beglijanac brejk loptu, ali nije uspeo da konačno dođe do nekog gema. Gotovo sat vremena nije uspeo da osvoji gem, pa je utisak da je pitanje trenutka kada će Novak zvanično biti u polufinalu.

DRUGI SET završen u korist srpskog tenisera:

Srbin gazi protivnika. Lako i do fenomenalnih 6:0 u drugom setu, nakon devet vezanih gemova.

Novak je iskoristio nesigurnost Belgijanca koji je dobro počeo ovaj gem, te ga agresivnijom igrom lako savladao.

Novak je drugi set otvorio neverovatnim poenima. Publika na centralnom terenu je uživala u majstorijama koje su priredili Đoković i Gofan.

PRVI SET:

Najbolji srpski teniser dobio je prvi set rezultatom 6:4.

Đoković je snažnim servisima otvorio meč četvrtfinala Vimbldona i sa dva servis vinera došao do prvog gema u meču. Zatim je Gofan izjednačio, a onda je Nole dve brejk lopte.

Foto: Tanjug AP/Tim Ireland

Prvi set bio je uzbudljiv, a oba tenisera napravila su nekoliko brejkova.

#Novak Đoković

#Vimbldon

'