AKTUELNO

Jedne od prvih reči trenera Bolonje Siniše Mihajlovića na konferenciji povodom obaveštenja o bolesti bile su nemenjene 'bivšem prijatelju', novinaru koji je profesiju stavio na prvo mesto.

Već u nedelju oglasio se urednik 'Korijere delo Sport', Ivan Zazaroni koji se pokajao.

U subotu popodne je na vanrednoj konferenciji za medije Siniša Mihajlović objavio da boluje od leukemije, a nešto ranije svi svetski mediji preneli su vest o bolesti srpskog stratega. Tada se nije znalo detaljno, sem da je ozbiljno, a to je upravo poteklo od Zazaronijevog teksta.

Na konferenciji Mihajlović je poručio 'kako je Zazaroni zbog 200 prodatih primeraka više prodao prijateljstvo dugo 20 godina', da bi se oglasio i iskusni sportski novinar sa 'čizme'.

- Objavio sam to kao novinar, a ne kao Sinišin prijatelj, ali danas to ne bih ponovio. Nikako nisam izneverio Sinišino poverenje. Sa njim se nisam čuo mesec dana. U petak sam nekoliko puta pokušao da stupim u kontakt sa njim, o čemu svedoče poruke koje prilažem. Tekst sam objavio nakon što sam sa sigurnošču znao za njegovu bolest. Ali to su znali svi novinari, kao što su znali da je to razlog zbog koje Mihajlović saziva pres konferenciju, napisao je Zazaroni na Instagram nalogu.

On se branio argumentima da je želeo da pruži podršku Mihajloviću i priznao da su ga iz kluba molili da ne pušta tekst.

- Napisao sam samo 20 redova podrške Siniši bez da sam pominjao o kojoj bolesti se radi. Portparol Bolonje me zvao i tražio da to ne objavljujem. Odgovorio sam mu da ću objaviti tekst, ali uz diskreciju i poštovanje privatnosti - dodao je on.

#Siniša Mihajlović

'