AKTUELNO

Goranu Ivaniševiću je posle duge borbe sa teškom bolesti preminula sestra Srđana.

Srđana se borila sa dugom i teškom bolesti, a nekadašnji teniski as je svojevremeno pričao o tome:

- Jedan od najgorih dana u mom teniskom životu dogodio se krajem 1988. godine. Spremao sam se za put u Australiju gde sam planirao da igram kvalifikacije u Adelejdu i potom kvalifikacije Australijan Opena i možda da nastupim na juniorskom turniru. Pre nego što sam krenuo na put, otac mi je rekao da mi je sestra bolesna, da je lečenje skupo, da on ostaje kod kuće i da ću biti sam. Ja te noći nisam spavao, a sledećeg dana sam otputovao u Australiju i tamo izgubio u završnom krugu kvalifikacija u Adelejdu, ali sam ušao kao laki luzer i stigao do četvrtfinala. I u Melburnu sam prošao kvalifikacije i takođe stigao do četvrtfinala. Juniorski turnir nisam ni igrao. U svakom slučaju sav taj nagradni fond koji sam zaradio u Australiji poneo sam u kešu, stavio ga u jaknu od koje se nisam odvajao sve do dolaska kući. I zbog toga nisam spavao u avionu. Onda sam došao ocu i rekao: Evo ti pare, evo ti i jakna, samo da mogu konačno da se naspavam - ispričao je Ivanišević.

Srđana je saznala da se bori sa leukemijom u trenutku kada je bila trudna sa prvim detetom. Lečenje je u godinama koje su usledile delom olakšalo to što je Goran bio uspešan teniser i imao je novca za lečenje, ali je na kraju posle godina borbe Srđana podlegla bolesti u jednoj zagrebačkoj bolnici.

Ona je u četvrtak ujutru operisana, a uveče je preminula. Tokom karijere, Srđana je bila jedna od glavnih motivacija Goranu koji je između ostalog novinaru Tajmsa rekao da je osamdesetih igrao za sestru, devedesetih za Hrvatsku, a da posle nije imao za koga da igra.

Srđana je imala troje dece, a index.hr piše da je preminula nakon operacije srca.

#Goran Ivanišević

#Novak Đoković

'