AKTUELNO

Španski teniser Rafael Nadal (33) oženiće se u subotu dugogodišnjom devojkom Marijom Fransiskom Pereljo, poznatijom kao Ćiska (31)! Dugo planirano venčanje i proslava održaće se na staroj tvrđavi Fortaleza, koja vredi čak 120 miliona evra

Drugi reket sveta i njegova izabranica lako su odlučili da sudbonosno "da" izgovore na rodnoj Majorki, na kojoj su oboje rođeni i gde su se upoznali. Zanimljivo, Ćiska, koja je ekonomistkinja po profesiji i strateška direktorka u Fondaciji "Rafael Nadal", za 14 godina veze sa Špancem dala je samo jedan intervju. Njih dvoje se nikada nisu eksponirali u javnosti, pa će i ceremonija proteći pod strogom kontrolom kako ništa ne bi dospelo u medije.

View this post on Instagram

Not too long until the big day 🔜💏💍

A post shared by Maria Francisca Perelló ♡ (@xiscaperellofans) on

Pre svega, gosti neće smeti da ponesu svoje mobilne telefone na Fortalezu kako ne bi pravili i objavljivali fotografije i snimke na društvenim mrežama. Svi će na slavlje doći autobusom, jedinim putem koji vodi do ekskluzivne lokacije, a okupljanje će biti na Nadalovoj akademiji, 50 kilometara dalje u gradu Manakor.

- Očekuje se da bude oko 350 gostiju, a specifično je da neće moći da nose telefone. Žene su zamoljene da obuku duge haljine. Očekuju se i brojne poznate ličnosti, poput tenisera Rodžera Federera, Fernanda Verdaska i Felisijana Lopeza, trenera Karlosa Moje, košarkaša Paua Gasola, pevača Enrikea Iglesijasa, trenera Sevilje Đulena Lopetegija... - otkrivaju španski mediji.

Svadbeno veselje na Fortalezi Nadala će navodno koštati 40 hiljada evra, ali u tu sumu nisu uračunati smeštaji za goste, koji dolaze iz svih krajeva Evrope i sveta. Sve kompanije koje učestvuju u organizaciji venčanja, poput restorana i dekoratera, morale su da potpišu ugovor o privatnosti, kako u javnost ne bi dospeli nikakvi detalji sa svadbe.

- Nadal je takođe zatražio od kompanije koja se bavi obezbeđenjem da onemogući bespilotne letelice iznad Fortaleze dok traje venčanje. Unajmljivanje ove lokacije košta 25.000 evra dnevno. I o kuvarima se posebno brinulo, pa su angažovali one koji rade i za kraljevsku porodicu. Na slavlju se očekuju i bivši španski kralj Huan Karlos sa suprugom Sofijom - pišu Španci.

Par će venčati sveštenik Bartomeu Katala, koji je otkrio kako će ceremonija izgledati.

- Venčanje će biti jednostavno, lično i intimno, uz prisustvo ljudi koje Rafael i Ćiska vole i poštuju - objasnio je Katala.

Odmah posle ženidbe, Nadal će se uputiti u Kazahstan, gde će 24. oktobra protiv Novaka Đokovića odigrati humanitarni meč.

#Rafael Nadal

#svadba

'