AKTUELNO

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je danas spisak igrača za utakmicu sa Holandijom u Svetskoj ligi.

Savić odredio spisak igrača za meč sa Holandijom u Svetskoj ligi

Kako se navodi u saopštenju Vaterpolo saveza, pozvani su: ;Gojko Pijetlović (Oradea), Stefan Živojinović (Olimpijakos), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Randjelović (OSC) i Miloš Ćuk (Mladost).

Na spisku su i Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC) i Stefan Mitrović (Olimpijakos).

"Ponovo smo u sastavu sa najiskusnijim igračima koji su posle osvojene Svetske lige i vize za Olimpijske igre dobili slobodno leto. Istina, Mandić, Dedović, Ćuk, Randjelović, Vico i Jakšić su igrali na Svetskom prvenstvu. Svetska liga je samo jedna od provera forme, prilika da se okupimo", rekao je Savić.

Posle pet godina u reprezentaciji je ponovo Stefan Živojinović koji je poslednji put branio na Svetskom kupu u Almatiju 2014. godine.

"Što se tiče Živojinovića mogu da kažem da je jedan sa šireg spiska reprezentativaca. Imao je dobru sezonu, sada igra za kvalitetan sastav kakav je Olimpijakos i računamo na njega", dodao je Savić.

Treći učesnik u grupi je Hrvatska. Ove godine se igra jednokružno. Srbija je domaćin Hrvatskoj 29. decembra, a Hrvatska Holandiji u februaru.

#Dejan Savić

#vaterpolo

'