AKTUELNO

To ga je slomilo?

Pojedine teniske zvezde napale su londonsku publiku zbog tretmana Novaka Đokovića u duelu sa Rodžerom Federerom.

Đoković neće doći ove godine do svoje šeste završne Masters titule, neće biti ni 1. na kraju 2019, Rodžer Federer je bio bolji sa 6:3, 6:4, odigrao je briljantan meč, ali su mnogi imali šta da kažu publici.

Razlog su aplauzi i ovacije kad abi Novak pogrešio.

- Mislim da je teško nepoštovanje kada aplaudirate duplim servis greškama. To je previše. Nije problem kada publika podržava jednog tenisera, to je stvar izbora, ali morate imati barem neki nivo - jasan je bio Greg Rusedski.

- To je stvarno ušlo u Đokovićevu glavu, kada bi napravio duplu grešku i čuo aplauze, ta greška se ponavljala. Slomio se i od te tačke je bio van toka meča - nadovezala se nekada najbolja teniserka Britanije, Anabel Kroft.

- Bila sam tužna zbog Novaka ove noći. On je veliki šampion, neko ko je toliko toga ostvario. Šta treba da učini da bi imao publiku na svojoj strani? Igrao je ovde sjajan tenis i jedva da je dočekao poneki uštogljeni aplauz. Navijali su za njegove duple greške, to ga je izbacilo iz takta i povukao se u sebe - primetila je Anabel.

Danijela Hantuhova, nekadašnja polufinalistkinja Australijan opena, osudila je tretman Đokovića.

- I ja sam tužna zbog njega, učinio je mnogo za našu igru, šta treba još samo da dobije poštovanje publike? Nije čak ni mahnuo kada je izašao, to je razumljivo. Nije prijatno kad se raduju tvojim greškama, razumem njegovu frustraciju - napisala je ona.

#Novak Đoković

#Tenis

'