AKTUELNO

U Sportskom centru Rakovica danas se održava sedmi međunarodni karate turnir „Trofej Rakovice 2019“.

Turnir je pod pokroviteljstvom Gradske opštine Rakovica organizovao Karate klub „Rakovica Kanon“. Na ovoj sportskoj manifestaciji uzelo je učešće 28 karate klubova iz zemlje i inostranstva sa više od 200 takmičara. Osim Srbije, na turniru su učestvovali klubovi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Turniru su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić, član Veća grada Beograda zadužen za sport i omladinu Filip Marjanović, narodna poslanica Dušica Stojković.

Foto: Opština Rakovica

Pre početka takmičenja državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković uručio je plakete za nesebičnu podršku organizaciji turnira Predragu Peruničiću, državnom sekretaru u Ministarstvu omladine i sporta, Vladanu Kociću predsedniku Gradske opštine Rakovica, i Crvenom krstu Rakovica.

- Cilj nam se da deci približimo sport kroz brojne besplatne školice sporta tokom čitave godine. Samo tako obrazujemo nove generacije mladih ljudi sposobnih da se uhvate u koštac sa brojnim izazovima i preprekama u životu - istakao je Milosav Miličković na otvaranju ovog međunarodnog turnira koji se i ove godine organizuje u Sportskom centru Rakovica.

Foto: Opština Rakovica

Turnir je otvorio predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić. On je naveo da je danas Gradska opština Rakovica poznata kao opština karatea, i da će opština nastaviti da pomaže razvoj sporta na opštini.Kocić je svim učesnicima poželeo sreću na turniru uz želju da iz Rakovice ponesu lepe uspomene.

Na turniru su učestvovale sve uzrasne kategorije: poletarci, pioniri, nade, kadeti, juniori i mlađi seniori. Oni su se takmičili pojedinačno i ekipno u katama i kumitama (borbama).

Foto: Opština Rakovica

U generalnom plasmanu trijumfovao je Karate klub „Žandarmerija“ iz Beograda, drugo mesto osvojio je Karate klub „UNSU“ iz Beograda, dok je treće mesto pripalo crnogorskom Karate klubu „Iskra“ iz Danilovgrada.

Organizatori su obezbedili nagrade, gde je prvoplasiranoj ekipi pripao vaučer od 500 evra, osvajaču drugog mesta vaučer od 300 evra, dok je trećeplasiranoj ekipi pripao vaučer od 150 evra. Vaučeri su namenjeni za kupovinu sportske opreme.

Foto: Opština Rakovica

I ove godine na turniru su sva tri borilišta bila pokrivena kamerama uz pomoć kojih sudije mogu da provere sporne odluke, po čemu je turnir „Trofej Rakovice“ jedini u regionu i šire koji koristi tu tehnologiju.

Organizator turnira, Karate klub „Rakovica Kanon“ u saradnji sa Gradskom opštinom Rakovica aktivno učestvuje u promociji karatea i sporta uopšte u Rakovici.

Foto: Opština Rakovica

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Rakovica, Karate klub „Rakovica Kanon“ pokrenuo je projekat „Besplatna karate škola“, u okviru kojeg je do sada više od 2.000 dece predškolskog i školskog uzrasta imalo priliku da besplatno trenira ovu borilačku veštinu.

#Karate

#Milosav Miličković

#Rakovica

#Turnir

'