AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković izabran je za igrača decenije u izboru Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), saopšteno je na sajtu te organizacije. Podsetimo, trenutno drugi reket planete je isto priznanje nedavno dobio i od specijalizovanog portala “Tennis.com”.

Kako je navedeno, Đoković je ostvario najveće uspehe u protekloj deceniji ostavivši iza sebe Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Mareja i Stana Vavrinku, koji su se našli među prvih pet u ovom poretku ATP.

Đoković je osvojio ukupno 61 titulu, 15 na gren slemova, četiri sa završnog Mastersa i 29 sa turnira serije 1.000.

Novak je u jednom trenutku objedinio titule sa sva četiri najveća turnira, prvi je teniser koji je trijumfovao na svim mastersima, a u pet navrata godinu je završavao kao prvi na svetu.

Španac Nadal je u prethodnoj deceniji osvojio 48 titula, od kojih 13 sa gren slemova, 20 sa Mastersa, a prvoj poziciji je na kraju godine bio četiri puta.

Švajcarac Federer je trijumfovao na 42 turnira, osvojio šest titula na najvećim turnirma, dve na Završnom mastersu sezone, dok je na Masters turnirma 12. puta dizao pehar.

Marej je u prethodnoj dekadi ovojio 32 pehara, od čega tri na gren slemovima, jedan završni masters i 10 Masters turnira. Dva puta je bio olimpijski šampion, a jednom je godinu završio kao prvi na AT listi.

Vavrinka, peti najbolji tensier u prošloj deceniji podizao je pehar 15. puta, tri na gren slemovima i jedan Masters.

#ATP lista

#Novak Đoković

'