AKTUELNO

Novak Đoković će u borbi za osmi trofej na Australijan openu sutra igrati sa Austrijancem, koji je u polufinalu bio bolji od Aleksandra Zvereva.

Novak Đoković juri ka osmoj tituli na Australijan openu!

Poslednja prepreka u nedelju (9.30) biće mu Dominik Tim, koji je juče pobedio Aleksandra Zvereva sa 3:1 (3:6, 6:4, 7:6, 7:6). Srpski teniser je svestan da ga očekuje težak duel, jer se Austrijanac nalazi u sjajnoj formi i napokon želi da osvoji grend slem.

Veliki radnik

- Tim je jedan od najvećih radnika. U svakom aspektu igre napreduje kako vreme odmiče, uvek se trudi da bude bolji, i to je uspeo na podlogama koje su malo brže, koje mu ipak manje odgovaraju. On voli da ima više vremena, da se odmakne, stane iza i sa mnogo snage i rotacije udara, slično Nadalu. On je nešto najbliže Nadalu i po toj igri, naravno, šljaka mu najviše odgovara zato što je najsporija podloga, na kojoj najviše odskače loptica. Ovde su uslovi uveče malo sporiji i to mu odgovara - kazao je Đoković i dodao:

- Ne znam, videćemo, ne mogu da predvidim da li će publika navijati za mene ili ne. Znam da ću imati naše Srbe koji će biti tu i podržavati me, sad nezavisno da li će biti većina za mene ili ne, ja znam šta mi je činiti na terenu.

POŠTUJE SRBINA TIM: IGRAĆU PROTIV KRALJA

Dominik Tim jedva čeka finale s Novakom, napominjući da će biti veoma teško protiv igrača koji je sedam puta osvojio Australijan open. - Dva puta sam igrao finale Rolan Garosa s Nadalom, sada s Novakom, koji je kralj Australije, ima sedam titula, i to je najgore kada imate takvo grend slem finale. Daću sve od sebe, nadam se da mogu da se oporavim i da se pripremim i, ako mi se ukaže prilika, dođem do prve grend slem titule - rekao je Tim.

#Tenis

#novak

'