AKTUELNO

Grupa od nekoliko mladića nedavno je pokušala da uđe u kuću koju gradi Srđan, otac najboljeg tenisera sveta, što su primetile komšije.

Novak Đoković je prošle nedelje otputovao na turnir u Dubaiju, a za to vreme migranti su zamalo upali u kuću na Pavlovačkom jezeru, koju gradi njegov otac Srđan.

Zabrinuti meštani obližnjeg sela preko medija žele da upozore najboljeg tenisera sveta i njegovu porodicu da je grupa migranata pokušala da upadne u njihov novi dom.

- Ne poznajem Novaka, a ni njegovu porodicu, pa sam zato kontaktirao s vama jer sam želeo da ih upozorim. Čuo sam da se pre neki dan grupa od nekoliko migranata motala po njihovom imanju. Spazio ih je jedan naš meštanin. Komšija mi je rekao da pozovem novinare kako bismo obavestili porodicu o tome jer niko koga mi poznajemo nije u kontaktu sa Đokovićima. Imanje je zaštićeno, postoji obezbeđenje, pa je moguće da su ti momci pobegli kada su to shvatili i da nije napravljena nikakva šteta - kaže meštanin Boško i dodaje da ovo nije iznenađenje:

- Migranata ima skoro po celoj Vojvodini, često ulaze u kuće u kojima nema nikoga, a imanje Đokovića je baš daleko od magistrale i taman im je podobno da se sakriju. Zidovi su omalterisani, postavljeni su prozori i vrata, a napolju je bilo hladno, pa pretpostavljamo da su želeli da prespavaju.

Foto: Pink.rs/N. Vujičić

On kaže da nije išao da utvrdi da li su zaista migranti i uspeli da upadnu u vilu.

- Nisam, već sam samo vas obavestio. Verujem da će Srđan Đoković utvrditi da li su napravili neku štetu s obzirom na to da su migranti već upadali u napuštene vikendice na Fruškoj gori. Komšija koji ih je i spazio viknuo im je: „Šta radite tu?“ Rekao mi je da su tada mladići počeli da beže preko njiva - završava Boško.

Srđana Đokovića nije zanimalo da do kraja čuje ovu priču:

- Ma, ajde, to su gluposti - rekao je i spustio slušalicu.

S druge strane, kako saznaju mediji, Srđan Đoković je nakon ovog saznanja zahtevao da se imanje obiđe i proveri da li je načinjena neka materijalna šteta.

Inače, Đokovićeva oaza mira smeštena je u živopisnom selu Pavlovci, na obroncima Fruške gore, između Vrdnika i Rume. Oko imanja se nalaze poljane, šume i jezero.

Srđan o vili: Napravili smo porodično gnezdo

Srđan Đoković je otkrio zbog čega je odlučio da vilu pravi u Sremu.

- Imaćemo naše gnezdo. Nismo ga pravili na jezeru Komo, nego u svojoj zemlji. Deca imaju sve više obaveza, ali ih molimo barem unuke da nam ostave. Jurimo ih po svetu da ugrabimo nekoliko dana sa klincima. To je cena teniskog života. Kad Novak dođe kući, ne pričamo o tenisu uopšte. Dosta nam je tog sporta za šest života. Bitno je da smo ostali jedinstveni i složni.

Foto: E-Stock/Stefan Filipović

#Migranti

#Novak Đoković

'