AKTUELNO

Dvojica fudbalera nemačkog drugoligaša Dinamo Drezdena pozitivna su na korona virus što može da napravi velike probleme na putu povratka takmičenju.

Nemci su među prvima odlučili da takmičenja nastave sredinom maja, ali je samo osam dana pre nastavka prvenstva izašla loša vest.

Dva igrača Dinamo Drezdena su zadržana u karantinu i ostaće tamo bar 14 dana, ali je problem što bi trebalo da ostane i ostatak tima, a meč sa Hanoverom je zakazan za 17. maj.

- U kontaktu smo sa odgovornim osobama i zdravstvenim autoritetima, kao i sa ligom da bismo koordinisali dalje korake. Činjenica je da ne možemo ni da treniramo, ni da igramo utakmice u narednih 14 dana - rekao je sportski direktor Dinama Ralf Minge.

Imena dvojice fudbalera nisu otkrivena, ali je rečeno da su njihovi testovi izašli kao pozitivni u trećem talasu testiranja, u petak. Rečeno je i da nisu imali simptome zaraze infekcijom COVID-19.

- Jasno je da naša utakmica protiv Dinamo Drezdena neće biti odigrana sledeće nedelje. Ali najbitnije je sada to da želimo igračima da se dobro oporave - poručili su iz Hanovera.

Jedan igrač je bio pozitivan pri prvom testiranju i on je u karantinu od trećeg maja. Četvrtog maja nije bilo pozitivnih i tim se vratio treninzima u četvrtak.

Dan ranije je nemačka kancelarka Angela Merkel rekla da se liga može nastaviti bez prisustva publike i to 16. odnosno 17. maja.

#Bundesliga

#koronavirus

<
'