AKTUELNO

Selektor " Delfina" neće da komentariše nagradu najboljeg na svetu.

Najbolji vaterpolo treneri sveta nemaju dilemu - zvanično najbolji među njima je Dejan Savić, selektor "A" selekcije Srbije.

Mladi stručnjak, nekad trofejni reprezentativac a sada trofejni strateg, proglašen je najboljeg trenera sveta za 2015. godinu, u kojoj je njegov tim osvojio sva takmičenja na kojima je učestvovao.

U najavi utakmice protiv Hrvatske, na otvaranju Evropskog prvenstva, Savić je posebno upitan za to priznanje.

"Nemam komentar", kratko je odgovorio.

Iako su novinari očekivali da ipak kaže nešto o tome, on je dostao dosledan odričnom odgovoru.

Reprezentacija Srbije osvojila je pod Savićevim vođstvom u 2015. godini Svetsko prvenstvo u Kazanju, a prethodno i Svetsku lligu, čime je među prvima "čekirala" kartu za Olimpijske igre u Rio De Žaneiru.

Na klupu "delfina" seo je 2012, a do ove sezone je paralelno radio i u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope, dve titule prvaka Srbije i dva šamponska pehara u nacionalnom kupu.

Od ove godine, svu pažnju je posvetio reprezentaciji i napadu na jedini trofej koji joj trenutno nedostaje - zlato olimpijskog turnira.

VANJA: DEKI, SVAKA ČAST!

Vanja Udovičić, nekadašnji saigrač Dejana Savića, a sada ministar za omladinu i sport, čestitao je selektoru veliku nagradu.

"Zasluženo i sa razlogom, Deki je najbolji na planeti. Nekada kao igrač, sada i kao trener - malo je onih kojima je to pošlo za rukom. Svaka čast Deki!", poručio je Udovičić.

'