AKTUELNO

Aktuelni svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Španije i uvećao prednost u generalnom plasmanu.

Hamilton je ostvario 88. pobedu u karijeri i nalazi se na tri pobede od rekorda koji drži Mihael Šumaher. Britanac je ostvario četvrtu pobedu u sezoni.

On je trku počeo sa 92. pol pozicije u karijeri, vodio je od početka do kraja i na dominantan način zabeležio pobedu. Hamilton je 156. put izborio plasman na podijum, po čemu je danas postao rekorder Formule 1.

Foto: Tanjug AP/Albert Gea, Bryn Lennon

Drugo mesto zauzeo je Maks Verstapen iz Red Bula, a treći je bio vozač Mercedesa Valteri Botas, koji je osvojio dodatni bod za najbrži krug trke.

Foto: Tanjug AP/Albert Gea, Bryn Lennon

Četvrto mesto zauzeo je Lens Strol iz Rejsing Pointa, a peti je bio njegov timski kolega Serhio Peres, koji je dobio kaznu od pet sekundi zbog nepoštovanja plavih zastava.

Foto: Tanjug AP/Albert Gea, Bryn Lennon

Vozač Meklarena Karlos Sainc zauzeo je šesto mesto, sedmi je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija, a osmo mesto zauzeo je Aleksandar Albon iz Red Bula. Deveti je bio Pjer Gasli iz ekipe Alfa Tauri, dok je na 10. mestu trku završio Lando Noris iz Meklarena.

Foto: Tanjug AP/Albert Gea, Bryn Lennon

Naredna, sedma trka u šampionatu, vozi se za dve nedelje, za Veliku nagradu Belgije.

#Formula 1

#Luis Hamilton

#Velika nagrada Španije