AKTUELNO

Do sada je prijavljeno oko 7.000 takmičara iz 70 zemalja, za učešće na 30. Beogradskom maratonu, koji će se održati 22. aprila. Svi koji žele da se prijave mogu to uraditi do petka uveče, rekao je danas direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

On je novinarima u Skupštini Beograda rekao da je organizovanje takvog događaja vrlo složeno,  ali da sve funkcioniše kako treba.

-Najavljeni su povoljni vremenski uslovi,  što je za takmičare vrlo bitno, a mi se svakako spremamo za različite okolnosti. Promovisaćemo ne samo maraton već i Beograd i Srbiju - istakao je Nikolić.

Dodaje da se očekuje veliki broj turista i da će ta manifestacija okupiti "legende sporta poput Kevina Janga i Galine Čistjakove".

Milan Janković, zamenik sekretara za javni prevoz Beograda, rekao je da će Beogradski maraton prvi put biti održan na novoj trasi i da građani treba da se informišu o vanrednom režimu vožnje i ukoliko mogu obaveze zbog otežanog kretanja završe pre 9.00 ili 15.00 časova.

-Uspeli smo da organizujemo da tramvaji funkcionišu normalno, tako da u starom delu grada neće biti mnogo problema osim u centru, a Novi Beograd će sa starim delom biti povezan preko mosta Gazela i autoputa za Novi Sad. Iz pravca Surčina građani će moći da dođu do bloka 45, pa odatle tramvajima do starog dela grada - istakao je Janković.

On je dodao da će se iz Zemuna do starog dela grada ići preko autoputa za Novi Sad.

Vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za odbranu, vanredne situacije, komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš rekao je da građani treba da planiraju parkiranje svojih vozila ranije jer će na parkinzima u zonama trase, dan pre održavanja maratona vozila biti sklonjena i biće zabranjeno parkiranje.

-Obezbeđeno je i više od 30 ekipa hitne pomoći, dok će ih 15 biti mobilno kako bi pružali eventualnu pomoć i učesnicima i građanima - istakao je Glavaš.

Direktorka sektora za marketing i PR Unika (Uniqa) osiguranja, koje je zvanično osiguranje maratona, Sonja Marić rekla je da se spremaju i muzički nastupi rok benda, trubača i bubnjara.

Takođe će biti odžana i Šetnja odgovornih vlasnika pasa,  kako bi se promovisao humaniji odnos prema psima i mačkama u o prihvatilištu, u okviru Trke zadovoljstva.

#Beogradski maraton

#Sport

'