AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je zvaničnom predstavljanju logoa Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje će se održati u Beogradu 2022. godine.

Svojim dolaskom podršku budućem domaćinu pružio je i predsednih Svetske atletske federacije Sebastijan Kou.

„Dobijanjem organizacije Svetskog atletskog dvoranskog šampionata ukazana je velika čast našoj zemlji, Srpskom atletskom savezu i gradu Beogradu. Vlada Republike Srbije nastaviće da pruža punu podršku sistemu sporta i ostaće do kraja posvećena unapređenju svih uslova kako bi Srbija i Beograd spremno dočekali Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo 2022. godine”, izjavio je ministar Udovičić.

Srbija će biti 27. domaćin Svetskog dvoranskog  prvenstva u atletici, a očekuje se da Beograd  od 11. do 13. marta 2022. godine ugosti sportiste iz 200 zemalja sveta. Odličnom organizacijom Evropskog prvenstva u atletici u dvorani 2017. godine Srbija se svetskoj atletskoj javnosti već dokazala kao posvećen domaćin.

Foto: Ministarstvo sporta i omladine

„Naš zadatak je da učinimo ovaj događaj uspešnim u organizacionom smislu i da se pobrinemo da svi učesnici Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva ponesu najlepše utiske o Srbiji”, istakao je ministar. 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je ovaj događaj za nas veoma važan iz više razloga, a prvi je to što je svaki sportski događaj ustvari promocija tog sporta posle čega imamo više dece koja žele da se bave tim sportom.

Foto: Beograd.rs

Drugi razlog je to što svaki sportski događaj znači ulaganje u infrastukturu, pre svega sportsku, a nekada i turističku što znači nove hotele, rekao je Vesić i dodao je da ovaj događaj važan i zbog promocije Beograda i razvoja turizma.

"Ovo je treći najgledaniji sportski događaj na svetu i ne treba da pričamo o tome koliko vredi to što će Beograd biti u direktnom prenosu na svim svetskim televizijama i koliko bi to koštalo da platimo kao reklamu", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Naveo je da je Beograd tokom Evropskog prvenstva u atletici 2017. godine posetilo oko 3.500 turista, a da se očekuje da će ih tokom Svetskog prvenstva u atletici 2022. godine sigurno biti dva ili tri puta više.

"Oni tu neće biti samo za vreme takmičenja, već će doći koji dan ranije i ostati koji dan kasnije, a mnogi od njih će ponovo doći u Beograd i na taj način ćemo mi, kao Grad, zaraditi, naši hoteli i restorani će biti puni", rekao je Vesić.

Dodao je da je siguran da ćemo svi uživati u jednom, kako je istakao, vrhunskom sportskom događaju.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović je rekao da od danas zvanično počinje promocija Svetskog dvoranskog prvenstva u ateletici tokom kojeg će, istakao je, Beograd biti centar sveta.

Dodao je da će logo koji je danas promovisan biti istaknut na javnim mestima ne samo u Beogradu, već širom naše zemlje.

Foto: Beograd.rs

Na konferenciji se putem video poruke obratio i predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou koji je rekao da je Svetsko prvenstvo u atletici jedan od najvećih sportskih događaja u svetu i naveo da će i on prisustvovati događaju u Beogradu 2022. godine.

Dodao je da će to biti prilika da se vrati u Beograd za koji ga, dodao je, vežu divna sećanja.

Naredni promotivni događaj biće održan 17. septembra na Trgu Republike, a u pitanju je bacački miting "DOBACI DO...22" na kome će biti olimpijski i svetski šampioni u toj disciplini.

#2022.

#Beograd

#Vanja Udovičić

#atletski savez