AKTUELNO

Bivša italijanska teniserka Flavija Peneta pričala je o Novaku Đokoviću i svim aktuelnim temama vezanim za najboljeg tenisera sveta.

Italijanka se najpre dohvatila poslednjeg Novakovog incidenta sa US Opena i pokušala da realno sagleda situaciju iz ugla srpskog tenisera.

"Mislim da Đoković nije imao sreće. To bio samo gest nerviranja koji se potom pretvorio u nešto drugo", rekla je Peneta i iznela primer drugi primer.

"Samo nedelju dana pre, isto se dogodilo i drugom igraču, samo što je dečak sa loptom pogođen u stopalo umesto u vrat", objasnila je šampionka US opena iz 2015. godine.

Foto: Tanjug AP/Alfredo Falcone/LaPresse

Govoreći o Adrija Turu rekla je da je Novakova namera bila da se nekako izvučemo iz situacije sa koronavirusom i brže vratimo na teren.

"Sigurno je moglo da bude na drugačiji način. Novakovo ponašanje je bilo kontradiktorno, s jedne strane donacije za bolnice, s druge strane, organizovanje turnira bez ikakvih prevencija, u delikatnom periodu kao što je ovaj. Odgovornost nije samo na njemu, već i na onima koji su mu to omogućili", zaključila je bivša teniserka iz Italije.

#Flavija Peneta

#Novak Đoković