AKTUELNO

Mlada nada srpskog tenisa Hamad Međedović priredio je veliko iznenađenje na Rolan Garosu.

Velika nada francuskog tenisera, osvajač juniorskog Australijen opena i učesnik seniorskog Roland Garosa završio je učešće u Parizu. Kric je naš teniser.

Srpski teniser Hamad Međedović eliminisao je veliku nadu francuskog tenise, osvajača juniorskog Australijen opena i učesnik seniorskog Roland Garosa Harolda Majoa sa  7:5, 4:6, 6:3.

Ovo je ujedno i najveće iznenađenje juniorskog dela Rolan Garosa pošto je Majo bio prvi nosilac turnira i projektovan je za samu završnicu takmičenja!

Međedović je u prvoj rundi eliminisao japanskog tenisera Isomuru, a zatim je u drugom kolu savladao favoritovanog Majoa, nakon velike borbe u tri seta. Meč je trajao skoro dva i po sata

Naredni rival našeg tenisera biće  Austrijanac Lukas Nojmajer, koji je takođe eliminisao jednog favorita na putu do trećeg kola. Okršaj Međedović-Nojmajer je prvi susret osmine finala na ovogodišnjem juniorskom Rolan Garosu.

Hamad Međedović je rođen 2003. godine, još uvek nema veliko iskustvo sa ATP turnira u profesionalnoj karijeri, a najbolji plasman mu je 1.319. pozicija na listi. Bez sumnje, on je svetla budućnost srpskog tenisa.

U prvom setu videli smo reviju brejkova, a kada se činilo da će se igrati 13. gem, Međedović je uspeo da iskoristi drugu set-loptu na servisu rivala i povede u setovima.

Ponovo je u drugom setu bilo nesigurnih servisa na obe strane, a je Francuz uzvratio i izjednačio rezultat na 1:1. Majo je prvi napravio brejk u odlučujućem setu, ali je Međedović uspeo da se vrati na 3:3 i potom veže još tri gema za konačan trijumf.

#Rolan Garos

#Tenis