AKTUELNO

Počela nova sezona Svetskog kupa u alpskom skijanju u ženskoj kategoriji.

Nevena Ignjatović, reprezentativka i najbolja srpska alpska skijašica sutra će startovati trku na Svetskom kupu u Austriji.

Foto: Promo

Nevena će se boriti za osvajanje titule na ovom Svetskom kupu koji se održava 26. novembra u mestu Leh (Curs), u disciplini paralel veleslalom.

Uprkos koroni, Svetski kup će se održati, a skijašice će najpre u 10 časova skijati kvalifikacije. A istog dana u 17.45 časova biće održano finale u kom će skijati 30 najboljih devojaka.

Foto: Promo

Ignjatovićeva, koja je u odličnoj formi, najavljuje osvajanje što boljeg plasmana:

- Osećam se dobro, spremna sam da u četvrtak započnem sezonu. Jedva čekam da osetim atmosferu trke i adrenalin posle duže pauze – izjavila je Nevena koja je poslednjih dana trenirala sa najboljim skijašicama sveta.

- Ovih dana imali smo treninge sa dobrim skijašicama, trudim se da sam uvek fokusirana isključivo na svoje osećaje i to šta bi trebalo da popravim. Ako sam najbrža na tajmingu, to je samo odličan „feedback“ za ono što pružam. Trka je uvek trka, tamo se sve vidi.

Nevena je prokomentarisala i trenutnu situaciju sa pandemijom korona virusa, kao i kakve su mere zaštite u skijalištu u Austriji:

- Obavezni smo da se testiramo pre samog takmičenja, takođe imamo i Kovid pasoš koji redovno popunjavamo. Od lokacija gde smo se kretali do PCR testova. Maksimalno sam smanjila kontakt sa drugima i trudim se da se pridržavam svega što je propisano.

Foto: Promo

Najbolja srpska skijašica, pre Austrije za trku se pripremala i u Švajcarskoj kako bi sezonu počela u najboljoj mogućoj formi.

#Nevena Ignjatović

#Skijanje

#Svetski kup u alpskom skijanju