AKTUELNO

Bivši australijski teniser Pet Keš iskoristio je priliku da objasni koliko su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer veliki.

"Velika trojka" je osvojila 57 grend slem titula i to je valjda dovoljno da se kaže da je reč o najboljim igračima u istoriji.

- Zapravo je totalno neverovatno da su njih trojica osvojili 20, 20 i 17 Grend slem turnira. Postoji nešto što ih motiviše da samo guraju dalje i da osvajaju još, zaista fascinantno. Lično sam bio srećan kada sam osvojio titulu na Grend slemu, kada sam osvojio Dejvis kup. Bio sam srećan sa onim što sam uradio u karijeri, ali Federer, Nadal i Đoković nisu srećni ni sa 20 Grend slemova ili tri Dejvis kupa - rekao je Keš.

Australijanac koji je slavio na Vimbldonu 1987. godine, dok je finalista Australijan opena bio 1987. i 1988, se potom se osvrnuo i na Nadalovu dominaciju na Rolan Garosu.

- Zamislite samo da bilo koji fudbalski tim stalno pobeđuje na bilo kojem stadionu ili biciklistu koji osvaja Tur de Frans svake godine. Zamislite samo, 13 puta! Da ste to nekome rekli pre 20 godina, odveli bi vas u ludnicu - zaključio je Keš.

#Novak Đoković

#Pet Keš