AKTUELNO

Tvorac čuvenog arheološkog parka "Bosanska piramida Sunca", Semir Osmanagić, otkrio je da najbolji teniser sveta Novak Đoković dolazi u Visoko kako bi se odmorio oporavio posle bolnih poraza i teških trenutaka u životu.

Novak je u godini za nama dva puta posetio Visoko. Prvi put Novak je sa roditeljima otišao u Bosnu nakon brutalnih napada zbog organizovanja Adria tour-a i preležane korone. Drugi put u Visoko je poveo suprugu Jelenu posle teškog poraza u finalu Rolan Garosa.

"Novak mi je pisao na Vajber, uredno se predstavio i pitao da li možemo da stupimo u kontakt. Rekao mi je da prati moj rad, da je gledao moje emisije na Historiju, Diskaveriju, Nešenel džiografiku... Došao je na oporavak jer prisustvo visoke koncentracije negativnih jona u tunelima u Visokom povećava kiseonik u krvi, zbog čega smo produktivniji i regenerišemo se. Takođe, eliminišu bakterije, gljivice i viruse, uključujući i koronu. Slobodno možemo reći da on dolazi da se oporavi i psihički i fizički jer mi ne razgovaramo o tenisu. Bio je na večeri kod mene i moje supruge Sabine, opušteno smo razgovarali o mladosti, tinejdžerskim danima... Verujem da će nas uskoro opet posetiti", kaže za "Informer" Osmanagić.

Ovaj kontroverzni arheolog ne krije da je oduševljen znanjem koje poseduje Srbin.

-Kod Novaka boravak u Visokom i bolje deluje jer je duhovan čovek i stalno meditira. On je genije. Video sam njegovu širinu duha, obrazovanost, koliko je pismen... Uči o Nikoli Tesli, drevnim civilizacijama... Kada čitate knjige, naučite da pričate bez poštapalica, imate širok fond reči. Novak ne zastajkuje kada govori, a mnogo drugih sportista ne zna da se izrazi. Vidim i da me razume šta pričam, a kada razgovaram sa nekim drugim sportistima, moram da uprostim - iskren je Osmanagić.

#Novak Đoković

#piramide