AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković proslavio je večeras sa navijačima rekord po najvechem broju nedelja na vrhu ATP liste u istoriji, uz spektakularan vatromet ispred restorana "Novak" u Novom Beogradu.

Više stotina Đokovićevih obožavalaca strpljivo je čekalo svetskog broja 1.

"Hvala vam svima na podršci, hvala što ste došli. Danas je poseban dan, ništa ne bih uspeo bez važe podrške i podrške moje porodice. Uspeh je i vaš, cele Srbije. Kada sam osvojio Vimbldon 2011. i došao u Beograd osetio sam vašu podršku, znam da vam često kidam živce, kidam ih sebi, ali tako je slađe", rekao je Đoković.

Video: Tanjug Video

Istakao je da ovakve dane treba proslaviti i poručio da u njemu "ima još želje i gladi za novim pobedama". Đoković je danas započeo je 311. nedelju na vrhu ATP liste, čime je srušio rekord Rodžera Federera od 310 nedelja.

Svetski broj 1 postao je najbolji u istoriji po tom parametru i proći će još dugo vremena da ga neko ugrozi na toj poziciji, ukoliko se to uopšte ikad desi.

Njegov rekord bio bi još ubedljiviji da prošle godine zbog pandemije korona virusa ATP lista nije bila "zamrznuta" pet meseci.

#Novak Đoković