AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić kaže kako ga je zvao predsednik Olimpijskog komiteta SAD i pitao ga da li mogu njihovi sportisti da se vakcinišu. Time Srbija pokazuje da je jaka i sprema za globalnu utakmicu zvanu koronavirus, dodaje Udovičić.

Kaže i da je korona promenila društvene aspekte, pa tako i sport. Udovičić dodaje za TV Vesti i kako sport pre i posle korone više neće biti isti, s obzirom na to da je dosta sportista promenilo način treniranja.

Foto: TV Vesti

Generalno na međunarodnom nivou korona je promenila sve društvene aspekte, pa i sport. Sport neće biti isti pre i posle korone. Dosta sportista je promenilo način treniranja. Olimpijada će biti prvo takmičenje posle skoro godinu dana. Celokupan sport se promenio i moram da kažem da smo u skladu sa svim merama prilagodili sport. Odvija se pod tim merama, ali živi koliko je moguće. Obezbedili smo besplatno PCR testiranje pre svakog takmičenja, da bi pratili zdravstveno stanje naših sportista. Moramo da se prilagodimo situaciji, ali i da sport živi. Prilagođeni svim merama, možemo da kažemo da se takmičenja i treninzi odvijaju relativno dobro, ali je cilj da naši sportisti budu spremni do Olimpijade, a ostalo je još 4 meseca - priča Udovičić za TV Vesti.

Foto: TV Vesti

Udovičić kaže i kako je u dnevnoj komunikaciji sa sportistima, kao i da pokušava da sagleda njihove potrebe. Ponosno dodaje i kako su svima koji vežbaju omogućeni odlični uslovi uz velika ulaganja.

U dnevnoj komunikaciji sam sa sportistima i pokušavam da sagledam sve njihove potrebe, ali i da napravimo istu paralelu za pripremu naših sportista, kao i bilo koja druga zemlja na svetu. Ponosno mogu da kažem da smo obezbedili odlične uslove i da imamo velika ulaganja - rekao je Udovičić.

Foto: Tanjug AP/Jae C. Hong

Olimpijada će ove godine biti bez publike, to je odlučeno pre nekoliko dana, a Udovičić za TV Vesti kaže kako sport nije isti bez i sa publikom.

Sport nije isti sa i bez publike, to smo videli u poslednjih godinu dana. Ja sam nekako još uvek optimista da će se do početka Olimpijskih igara, ta odluka redukovati - govori Udovičić za TV Vesti.

Udovičić kaže i kako je jedan od najvećih izazova s kojima se trenutno suočava - motivacija dece i omladine da se bave fizičkom aktivnošću tokom korone, kada im to zbog cele situacije nije omogućeno u školama.

Foto: TV Vesti

Jedan od najvećih izazova s kojima se sada suočavamo je taj, kako da mladi ljudi imaju više fizičke aktivnosti. Znamo da u ovim momentima ne možemo da imamo časove fizičkog vaspitanja, ali smo pokušali da motivišemo sve naše građane, a i najmlađe da vežbaju kod kuće. Najmlađi kopiraju svoje roditelje, pa molim roditelje i da svojim primerom prenesu tu poruku. Mislim da je mentalno i fizičko zdravlje svih nas nešto što je preduslov da iz ove borbe izađemo što jači. Želimo da motivišemo i aktiviramo najmlađe - rekao je Vanja Udovićić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar omladine i sporta je gostujući na TV Vesti istakao i kako je korona promenila i njegov način života, a zatim je komentarisao novog selektora FSS, Dragana Stojkovića Piksija.

Verujem u šampionski duh Piksija, bio je lider, ništa manje od toga ne očekujem ni sada, ali svaki početak je težak. Od naše fudbalske reprezentacije se očekuje mnogo, ali sam siguran da će jedan takav šampion uspeti da se plasira na SP - rekao je Udovičić.

Autor: S. K.