AKTUELNO

Kupac bira šta će da postavi, ali postoje i ograničenja

Hrvatska teniserka ukrajinskog porekla Oleksandra Olijnikova (20) 658. na VTA listi, na neuobičajan, ali zanimljiv način, našla je način za dodatnu zaradu.

Naime, prodala je deo tela kupcu pod nadimkom „JumpHigh“ za oko 5.500 američkih dolara i "pretvoriće" ga u prostor za oglašavanje.

Navodi se i da je kupac korisnik „OpenSea“ platforme za kupovinu "retkih digitalnih stvari". Nije to neki novitet, sportisti su znali i u prošlosti činiti slično sa trajnim ili privremenim tetovažama, a to bi zatim dobro unovčili.

Tako se i Olijnikova ponudila na NFT-ovoj online ponudi te odlučila prepustiti najboljem kupcu prostor od 15x7,5 centimetara na desnoj nadlaktici.

Kupac može da postavi bilo kakvu poruku osim ekstremističkih ili onih koje bi reklamirale kladionice i kazina.

- Nosiću vašu poruku ili umetnički izraz na svaki teniski teren na kojem ću igrati. Imam tek 20 godina i karijera mi je u uzlaznoj putanji pa verujem da će to biti vidljivo na najvećim teniskim terenima na svetu - napisala je Olijnikova.

Tetovaže hrvatskoj teniserki nisu novitet, ima ih nekoliko po telu, ali prvi put će postaviti nešto što želi neko drugi, ne i ona sama. A to je solidno unovčila.

Olijnikova je ukrajinska izbeglica, a u Hrvatsku je stigla 2011. i za hrvatsku reprezentaciju nastupa od U-12 uzrasta.

#Prodaja

#Telo

#Teniserka