AKTUELNO

Prvog dana takmičenja na turniru u Monte Karlu su se nakon dosta vremena sreli veliki rivali, Novak Đoković i Rafael Nadal.

Bio je zanimljiv susret dva vrhunska tenisera koji su mnogi okarakterisali kao "susret bez pogleda u oči" koji su zaista izbegavali Nadal i Đoković, što se može zaključiti i prema objavljenom video snimku.

Takođe, tek nedavno je Španac prokomentarisao rekord Đokovića i delimično omalovažio sve što je Srbin radio u proteklom periodu zbog čega su ga navijači osudili.

U ovom susretu nisu delili megdan, što bi moglo da se dogodi na ovom turniru, već su bili deo svečanosti organizatora.

Đoković i Nadal su se našli na istom mestu kako bi odali počast baronici Elizabet-En de Masi, koja je bila predsednica Teniske federacije Monaka i kluba u Monte Karlu.

Na samoj ceremoniji prikazana je plaketa u čast pomenute dame koja je napravila velike stvari za Monako što se "belog sporta" tiče. Radila je na promociji Monte Karla i teniske federacije sve do smrti prošle godine, 10. juna.

Sem tenisera, svečanosti su prisustvovali princ Monaka i ćerka baronice Melani-Antoneta de Masi koja je zamenila majku i postala nova predsednica.

Zanimljiv je bio govor koji je imao Rafael Nadal prilikom ceremonije, a iz poštovanja je Elizabet-En de Masi nazivao Madam.

- Ona je bila izuzetna dama, elegantna, fantastičnog stava, neko ko je imao čiste ideje i bolje načine da uradi stvari, uvek izuzetne, rekao je španski teniser.

#Novak Đoković

#Rafael Nadal

#Tenis