AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, oplasirao se u polufinale Srbija opena, pošto je u prvom međusobnom okršaju savladao mladog zemljaka Miomira Kecmanovića 6:1, 6:3.

Đoković je odlično počeo meč i sa osvojena tri gema, stavio do znanja mlađem prijatelju i čestom sparing partneru da neće biti popuštanja. Zatim je prvi teniser sveta uzvikom "Bravo" pozdravio poteze i osvojen gem Kecmanovića.

Borba se zatim rasplamsala, bilo je dobrih poteza i igre na razliku. Đoković nje uspeo spasi nekoliko brejk lopti, osvoji tri naredna gema i posle 31 minuta na terenu završi prvi set.

Najbolji teniser sveta je na startu drugog seta potouno dominirao terenom i odmah napravio brejk. Kecmanović je na trenutke uspevao da parira, čak napravio brejk i dobio i neke duže poene, ali nije bilo neizvesnosti oko toga ko će u polufinale, gde Novaka čeka bolji iz meča Rusa Karaceva i Italijana Magera.

16:15 - KRAJ! 6:3 - Ono što nije uradio u prošlom, Novak je uspeo u devetom gemu.

16:13 - 5:3! Kecmanović uporan, ali je Đoković na korak do polufinala.

16:02 - Posle tri propuštene brejk lopte, najbolji teniser sveta pravi brejk i u naprednom gemu servira za plasman u polufinale

15:57 - 4:2 - Iako su poeni neizvesniji i igra ujednačenija Đoković kontroliše igru 

15:53 - Posle 30:30, Miomir je uspeo da veže dva poena i stigne do 3:2.

15:50 - Đoković ide ka plasmanu u polufinale.

15:45 - Dobar gem za Kecmanovića, uspeo je da ga dobije, i smanji prednost protivnika.

15:40 - Đoković potvrđuje brejk.

15:37 - Đoković pravi brejk u drugom setu.

- 15:31 - SET ZA ĐOKOVIĆA - Dug, neizvestan gem, dve brejk prilike za Miomira, ali ih ne koristi. Pružio je žestok otpor u ovom sedmom gemu, međutim, Novak je ipak uspeo da petu set loptu pretvori u vođstvo u meču posle tačno 30 minuta igre.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinović

15:21 - Sjajan gem Đokovića, lako, bez izgubljenog poena pravi drugi brejk u ovom setu. Sada će osvajač 18 grend slem titula servirati za početni set.

15:18 - Kecmanović propustio priliku da vrati brejk.

15:12 -  Kecmanović uspeo da dobije prvi servis gem u meču i rezultat smanji na 3:1. Izgubio je samo jedan poen i igrao je veoma dobro u gemu.

15:08 - Novak potvrdio brejk, gem je završio preciznim volej udarcem, vodi sa 3:0.

15:06 - Novak napravio brejk. Najbolji igrač sveta uspeo da slomi otpor Kecmanovića na servisu već u drugom gemu. Prvu brejk loptu na 40:15 nije iskoristio, ali jeste greškom Kecmanovića drugi i sada vodi sa 2:0

15:03 - Novak siguran na startu. Lagan gem za Đokovića na startu meča. Dobio ga je bez izgubljenog poena.

15:01 - Teniseri su upravo izašli na teren.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinović

Reč je o prvom okršaju najboljeg tenisera sveta sa 12 godina mlađim kolegom iz Beograda.

Đoković je do ovog susreta došao pobedom nad Sunvu Kvonom iz Južne Koreje, dok je Kecmanović morao da igra meč više, eliminisao je Fakunda Banjisa i Artura Rinderkneša.

Kecmanović je u ovaj duel ušao kao 47. teniser sveta.

Nikad se pre nisu sastajali broj jedan i 47. teniser sveta, iako su mnogo puta trenirali zajedno.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinović