AKTUELNO

Prijatelji su takođe izrazili duboko žaljenje i odali poslednji pozdrav Stefanu.

Stefan Andonović, bivši državni prvak u plivanju i istaknuti sudija, iznenada je preminuo u petak u 30. godini, a prijatelji i sportski kolektivi se opraštaju uz reči tuge i bola.

Oglasio se i Beogradski plivački klub.

- Sa velikom tugom i dubokim žaljenjem obaveštavamo plivačku javnost da nas je iznenada i prerano napustio naš dugogodišnji član, bivši reprezentativac, plivački sudija i veliki prijatelj kluba Stefan Andonović. Stefan je imao "samo" 30 godina, postigao je i ostavio mnogo toga iza sebe i zbog toga će mu celokupna plivačka javnost Srbije biti večno zahvalna.Za naš klub je uspešno nastupao nekoliko godina, a takođe je ostavio zapažene rezultate u plivačkim klibovima "11.April" i "Partizan".

Foto: Facebook.com/Stefan Andonović

U mlađim kategorijam svojim plivačkim rezultatima postao član plivačke reprezentacije Srbije. Kao najuspešniji plivač, Beogradskih liga osvajač je čak 11 individualnih pehara.Bio je kadetski, juniorski i apsolutni državni prvak na 200 m delfin stilom, kao i osvajač mnogobrojnih drugih medalja u raznim disciplinama na državnim prvenstvima i međunarodnim plivačkim takmičenjima.

Učestovao je na Evropskom festivalu mladih 2007. godine u Beogradu, juniorska Balkanijada 2007. godine Pitesti, Igrama jugoistočne Evrope 2008. godine u Solunu. Osvajač je bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu u plivanju u Istanbulu 2009. godine.Karijeru nacionalnog plivačkog sudije PS Srbije je započeo 2017. Bio jedan od najistaknutijih članova sudijske organizacije. Sudio na mnogim internacionalnim i nacionalnim takmičenjima.U ime svih članova našeg kluba, upućujemo najiskrenije saučešće njegovoj porodici i mnogobrojnim prijateljima. Neka mu je večna slava i hvala - saopšteno je iz Beogradskog plivačkog kluba.

Prijatelji su takođe izrazili duboko žaljenje i odali poslednji pozdrav Stefanu.

#Stefan Andonović