AKTUELNO

U subotu, 29. maja, na stazi kraj Srebrnog jezera u Velikom Gradištu, održaće se Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu 2021 – Olimpijska distanca, u organizaciji Triatlon kluba 11Tri iz Beograda.

Trka u formatu 1.5km plivanja, 40km biciklizma i 10km trčanja, organizovana je u skladu sa standardom najpoznatijih svetskih trka i pravilima organizacije takmičenja propisanim od strane ITU/ETU/STU. Pored glavne trke, biće održane i trke za pionire, kadete i juniore.

Foto: Promo

Odlična prilika za promociju opštine Veliko Gradište i Srbije kao turističke i sportske destinacije, ova trka nije samo zabavan događaj, već pre svega promocija zdravog stila života za celu porodicu.

Do sada je ukupno prijavljeno preko 170 takmičara, koji će imati priliku da se, rame uz rame sa domaćim i stranim prvacima, takmiče i pobede sebe. Takmičenje za najmlađe kategorije počinje u 14:00 časova, a glavna trka Olimpijski triatlon startuje u 15:00 časova.

Događaj se održava pod pokroviteljstvom Opštine Veliko Gradište, Sportskog saveza opštine Veliko Gradište, Ministarstva omladine i sporta i Srpske triatlonske unije.

Više informacija o ovom sportskom događaju možete pronaći na: https://triathlon.rs/olimpijski-triatlon-2021/

#Olimpijski triatlon

#Veliko Gradište

#tratlon