AKTUELNO

Ovoga puta nema linijskih sudija, ali ima njih.

Svetski broj jedan do kraja godine učestvovaće na još dva grend slem turnira, a jedan ne pamti po dobrom...

Posle izgubljenog gema na svoj servis, Đoković je napravio nepromišljen i nenameran potez - udario je lopticu iza leđa, ne gledajući gde je poslao, a ona je pogodila linijsku sutkinju u grlo zbog čega je isključen sa US Opena.

Linijska sutkinja Lora Klark odjednom je postala omražena ličnost među Novakovim navijačima, jer su je optužili da je ona uzrok Đokovićeve eliminacije sa turnira. Između ostalog, kivni navijači srpskog tenisera „iskopali" su da je ona velika navijačica Rafaela Nadala i u svemu je pronađena teorija zavere.

Foto: Tanjug AP/Seth Wenig

Na US openu, poslednjem grend slemu u godini biće dozvoljeno prisustvo publike i to u punom kapacitetu, objavila je Američka teniska asocijacija u četvrtak.

Lepa vest za beli sport s obzirom da će to biti prvi teniski turnir nakon Australijan opena prethodne godine, na kojem će publika moći u najvećem mogućem broju da prati mečeve.

Novak Đoković odlično poznaje publiku na ovom turniru. Dobro je poznata situacija iz 2018. godine kada je stadion u finalu odzvanjao rečima "Ole, ole", kojim je publika podržavala tadašnjeg Novakovog protivnika Huana Martina Del Potra, a Đoković čuo "Nole, Nole", i tako ubeđivao sebe da ima podršku.

Ne pamti srpski as po dobrom ni prošlogišnji US open, kada je diskvalifikovan nakon što je pogodio lopticu linijskog sudiju, ali dobra je vest je da sada o tome ne mora da brine jer su organizatori uveli video tehnologiju koja će umesto sudija obavljati tu vrstu posla.

Karte za Otvoreno prvenstvo Amerike biće puštene u julu, a nakon odluke teniske asocijacije oglasio se guverner Njujorka Endrju Kuomo koji je objasnio da se stanje u toj regiji sa koronom primiruje jer je 70 odsto odraslih u državi primilo prvu dozu vakcine.