AKTUELNO

Rafael Nadal je šokirao teniski svet kada je odlučio da se povuče sa Olimpijskih igara i sa Vimbldona. Dok se i dalje priča o toj odluci, Španija se sprema da mu oda ogromnu počast.

U petak je Teniski savez Španije odobrio predlog da se Nadalov rođenda (3. jun) slavi u toj državi kao "Nacionalni dan tenisa". 

Najbolji španski teniser svih vremena ne samo da je rekorder po broju osvojenih grend slemova pošto ima 20 titula na najvećim turnirima, nego je za Španiju osvojio i dve olimpijske zlatne medalje. Zlato u singlu je uzeo 2008. godine, a zlato u dublu osam godina kasnije. 

Foto: Tanjug AP/Gregorio Borgia

Ideja da se ovo uradi rodila se tokom Rolan Garosa, a sve je krenulo od jednog tvita koji je to predložio. Rasprava se preselila na televiziju, a španska kuća tenisa je to odobrila. 

"Slušao sam komentatore tokom Nadalovog meča i odmah sam shvatio da je to sjajna ideja. Španski tenis ima mnogo toga da slave, imamo najvećeg igrača svih vremena", rekao je predsednik TS Španije. 

Ipak, iako je veliki šampion, teško da je Rafael Nadal veći od Novaka. Ima mnogo manje nedelja na prvom mestu ATP liste, a uz to Đoković ga polako sustiže po broju osvojenih grend slemova. 

Novakov rođendan je 22. maja, da li bi ga trebalo u Srbiji proslaviti na sličan način?