AKTUELNO

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale finalnog turnira Svetske lige u Ruzi, pošto je danas u polufinalu pobedila selekciju SAD posle boljeg izvođenja peteraca sa 13:11.

Posle regularnog dela utakmice rezultat je bio 8:8 (0:0, 3:4, 2:2, 3:2), da bi Srbija nakon toga bila uspešnija nakon peteraca sa 5:3.

Do treće serije peteraca obe ekipe su bile precizne, ali je u četvrtoj Marko Vavić promašio i dao Srbiji veliku šansu da se plasira u finale. Na drugoj strani precizan je bio Miloš Ćuk za veliko slavlje reprezentacije Srbije.

Pored Ćuka sigurni izvođači peteraca za Srbiju bili su i Filip Filipović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Gavril Subotić. Kod Amerikanaca precizni su bili Aleksander Bouven, Aleks Rols i Metju Detrejn.

Kada je reč o regularnom delu meča, na prvi pogodak se čekalo sve do druge četvrtine. Tada su Milan Aleksić i Stefan Mitrović doneli prednost Srbiji od 2:0, ali je nakon toga usledila serija Amerikanaca od četiri pogotka za preokret - 2:4.

Seriju selekcije SAD prekinuo je Aleksić dvadesetak sekundi pre kraja druge četvrtine.

Izabranici Dejana Udovičića su prednost od dva gola održavali do finiša treće četvrtine. Srbija je golom Pijetlovića smanjila na 5:6, da bi nakon toga Prlainović i Viktor Rašović propustili šanse da donesu izjednačenje olimpijskim prvacima.

Pročitajte još: NE BISTE JE PREPOZNALI NIKADA! Bila je najbolja teniserka sveta, evo kako DANAS IZGLEDA Australijanka srpskog porekla (FOTO)

Ono što Rašović nije uspeo u finišu treće, jeste na početku poslednje četvrtine kada je pogodio za 6:6. Četiri minuta pre kraja meča Srbija je stigla do prve prednosti posle vodjstva od 2:0, a strelac za 8:7 bio je Filip Filipović.

U poslednjem minutu vidjena je velika drama u bazenu. Prvo je Prlainović pogodio stativu, a dobru šansu za gol propustio i Pijetlović. Selekcija SAD potom nije realizovala poslednji napad pa je izabranicima Dejana Savića ostalo nešto manje od dve sekunde za napad. Aleksić je šutirao sa pola bazena, lopta je ušla u mrežu, ali sudije nisu priznale pogodak.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Prlainović sa tri gola, Filipović i Aleksić su postigli po dva, a Subotić, Rašović, Ćuk, Pijetlović i Mitrović po jedna. U selekciji SAD najbolji su bili Bouven i Rols sa po tri gola.

Srbija će u finalu igrati protiv Italije, koja je ranije danas u polufinalu slavila protiv Hrvatske, takodje posle peteraca.

#Finale

#Srbija

#Svetska liga

#vaterpolo

'