AKTUELNO

Novak Đoković godinama je na udaru zapadnih medija ,koji nikako ne mogu da podnesu njegove uspehe.

Oni se bave njegovim životom, pokušavaju da okrenu svaku Novakovu rečenicu, bukvalno samo traženeki i najbanalniji razlog da bi ga nipodaštavali.

Na poslednjem Australijan openu, bio je žrtva sulude teorije da folira povredu pri vođstvu od 2-0 u setovima, a tek trijumf na Rolan Garosu predstavljao je potpuno razoružavanje zapadnih medija

Đoković je tokom vrhunca karijere Endija Marija bio žrtva ostrvskih tabloida koji nisu mogli da podnesu da je bolji od njihovog ljubimca iako su privatno Novak i Endi veliki prijatelji.

Endi, kome su povrede uništile karijeru, i koji je i sam pretrpeo mnogo bolnih poraza od Novaka, nije imao problem da kaže ko je najbolji i ko će uskoro biti „najveći svih vremena“ i zvanično, kada se pogleda ukupna statistika po okončanju tri najveće karijere u istoriji ovog sporta.

Đokoviću je ostala samo još „suva“ cifra po broju Grend slemova uz Olimpijske igre.

Same Igre čak više deluju kao stvar prestiža, ali Novak je već kroz Masterse i minimum od dva Grend slema sa svakog turnira od Amerike do Australije potvrdio da je najkompletniji igrač u istoriji.

Čak su i engleski tabloidi potpisali kapitulaciju.

Pisalo se kako je Novak režirao Cicipasu „grčku tragediju“, Dejli Miror je pariskom podvigu dao naslov „Vaskrs“, a Dejli Mejl doneo je poruku „Da li iko može da zaustavi Novaka na putu da bude najveći?“

Tajms čak nije imao ni dilemu, njihov naslov posle finala bio je sledeći: Još dokaza, ako su uopšte bili potrebni, da je Srbin najveći ikada.

Sve je kulminiralo pričom Njujork Tajmsa, i to nedelju dana posle finala.

"Godinama se činilo da je muški tenis definisan jednim rivalstvom, Federer protiv Nadala. Dva velika šampiona i dva kontrastna stila. Njihova trajna veza definisala je doba ovog sporta. Tada je Đoković upao i maltretirao ih. On je treći točak, različit od Federera i Nadala u svakom pogledu, uključujući i činjenicu da ne potiče iz dobrostojećih zemalja kao što su Švajcarska i Španija, već iz istočnoevropske zemlje koju navijači ne mogu da pronađu na mapi. Za njegove mrzitelje sve je ovo gorka tableta, koju moraju sve češće da gutaju. Novak sada ima prednost u međusobnim duelima u odnosu na oba najveća rivala. Od 2011. godine osvojio je 18 Grend slemova, sedam više od Nadala i 14 više od Federera" , piše ugledni list.

#Novak Đoković