AKTUELNO

I to nakon što ga je Nole stigao na večnoj listi...

Iako mu pobeda Novaka Đokovića u finalu Vimbldona nije odgovarala, švajcarski teniser Rodžer Federer uputio je lepe reči srpskom teniseru posle trijumfa nad Mateom Beretinijem.

Lepe, istovremeno i neočekivane reči, jer retko kada je Federer, gotovo nikada, čestitao Novaku na nekoj tituli. Ovoga puta se gospodski oglasio odmah posle finala.

- Novače, čestitam ti na 20. Grend slem trofeju. Ponosan sam što sam imao priliku da igram u posebnoj eri teniskih šampiona. Predivan nastup, bravo - poručio je Federer koji je ove godine stao u četvrtfinalu Londona.

Đoković je, inače, ovim trijumfom stigao Federera i Nadala po broju Grend slem titula, jer sada sva trojica imaju po 20. Nole je sada u svim mogućim teniskim paramterima, statističkim merilima, rezultatima uspešniji od Španca i Švajcarca, bolji je u međusobnim duelima, u osvojenim Mastersima, po broju nedelja na vrhu ATP liste...

Na US Openu će imati priliku da iz ostavi iza sebe i postane šprvi teniser u "open eri", posle Roda Lejvera, koji je osvojio četiri Grend slema u jednoj godini. Kada na to dodamo i napad na Olimpijske igre, odnosno "zlatni slem", jasno je da bi ova 2021. godina mogla da bude istorijska za Noleta.

S druge strane, Nadal se nije oglašavao dok boravi na svojoj jahti od pet miliona evra kojom krstari po Španiji.

#Novak Đoković

#Rodžer Federer