AKTUELNO

Švajcarski teniser Rodžer Federer poslao je neposredno po završetku finala Vimbldona čestitku Novaku Đokoviću.

Iako je uoči finala bio na stubu srama javnosti zbog reklame u kojoj je potkačio srpskog tenisera, Federer je smogao snage da čestita Novaku 20. Grend slem titulu.

"Čestitam Novaku na 20. grend slemu. Ponosan sam što sam imao priliku da igram u eri takvih teniskih šampiona. Sjajna partija, bravo", napisao je Federer.

Nije se dugo čekalo na odgovor. Novak mu je na Tviteru odgovorio u dve rečenice.

"Takođe, Rodžere. Hvala ti mnogo na divnim rečima", napisao je Đoković.

Federer je dugo bio na prvom mestu u svetu tenisa po broju nedelja na ATP listi i broju Grend slem titula. Prvo ga je Đoković nadmašio u broju nedelja na prvom mestu, a zatim ga je Rafael Nadal stigao po broju titula. Sada je to isto učinio i Novak Đoković, pa sva trojica sada imaju po 20 trofeja sa Grend slem turnira.

Kako su Nadal i Đoković dosta mlađi od Federera, jasno je da imaju daleko veće šanse da ga i nadmaše. Možda je to bio razlog da Federer snimi provokativnu reklamu u kojoj je izneo stav da "nije važan broj titula već koliko lepo igraš".

"Na koji način merimo veličinu? Brojem titula? Brojem osvojenih grend slemova? Možda, ali ne samo njima. Neke stvari brojevi ne mogu da predoče. Brojke neće moći da pokažu da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to iko ikada činio", glasio je deo poruke.

To je pokrenulo pravu lavinu negodovanja u javnosti, a žestok odgovor je dobio od Džona Mekinroa.

#Novak Đoković

#Rodžer Federer