AKTUELNO

U avionu koji je danas u 13.55 časova poleteo sa beogradskog aerodroma našlo se 14 igračica koje će konkurisati za sastav reprezentacije koji će nastupati na Olimpijskim igrama.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Japan letom preko Frankfurta, u grad Hofu, u kojem će obaviti pripremni kamp pred početak Olimpijskih igara na kojima će braniti srebro osvojeno u Riju 2016. godine. Naše odbojkašice u Tokio putuju i kao aktuelne evropske i svetske šampionke.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje selektor Zoran Terzić istakao je da će ekipa u Hofuu imati sjajne uslove za obavljanje poslednjih priprema za nastup na Igrama.

– U Hofuu ćemo imati sve uslove da se dobro spremimo. Ljudi iz tog grada su sjajni domaćini, bili su u Srbiji nekoliko puta, prate našu reprezentaciju i očekujemo da će i ovoga puta, kao i 2018. godine to biti uspešan pripremni kamp. Bićemo tamo 5 dana što je dovoljno za aklimatizaciju i sitne korekcije u Igri kako bi spremni dočekali Igre. U Tokio idemo kao olimpijski vicešampioni i aktuelni svetski i evropski šampioni. Daćemo sve od sebe, i nadamo se da će to biti dovoljno za dobar rezultat. Ono što je bitno, jeste da su igračice spremne da daju svoj maksimum – istakao je selektor pred put.

Kapiten naše reprezentacije Maja Ognjenović je rekla da će naše odbojkašice dati sve od sebe da ponove, ili čak i nadmaše rezultat koji je ostvaren u Riju pre pet godina.

– Uzbuđeni smo zbog toga što konačno krećemo u Japan. Imali smo duge i ozbiljne pripreme, kakve iziskuje takmičenje kao što su Olimpijske igre, ali i Evropsko prvenstvo koje nas očekuje kasnije. Ne želimo da ništa predviđamo, ali smo svesni da imamo pozitivan pritisak, koji i sada osećamo i nadamo se da ćemo od utakmice do utakmice uspeti da budemo sve bolji i bolji – rekla je Maja Ognjenović.

Najbolja igračica proteklog Svetskog prvenstva na kojem je Srbija osvojila naslov prvaka, Tijana Bošković, istakla je da veruje u kvalitet naše reprezentacije.

– Ja sam jako srećna i uzbuđena što konačno krećemo put Japana i veliko je zadovoljstvo opet biti deo Olimpijskog tima Srbije. Znamo da nas očekuje težak turnir i naši protivnici imaju jako velike ambicije i svaka utakmica će biti važna. Ja verujem u naš kvalitet i u sve ono što smo radili proteklih godina. Verujem da ćemo ostvariti dobar rezultat na Olimpijskim igrama.

Brankica Mihajlović takođe podvlači da će naša reprezentacija u Hofuu imati optimalne uslove da obavi poslednje pripreme pred početak Olimpijskih igara.

– Drago mi je što konačno putujemo u Japan nakon odloženih Igara. Uvek je lepo ići u Japan, pogotovo u grad Hofu za koji nas vežu lepe uspomene i emocije. Igranje za reprezentaciju je uvek čast i želimo da na ovim Olimpijskim igrama napravimo najbolji rezultat do sada. Daćemo svoj maksimum, to je jedino što možemo da obećamo – rekla je Brankica Mihajlović pred poletanje.

Milena Rašić napominje da je cela ekipa svesna da na Igre putuju sa epitetom osvajača medalja i da će naše odbojkašice pokušati i ovoga puta da opravdaju očekivanja.

– Nakon dva meseca priprema putujemo. Dobro je što idemo u Hofu, tamo smo uvek imali sjajne uslove. Možemo da obećamo da ćemo dati sve od sebe na terenu. Razumemo da imamo obavezu kao aktuelni svetske i evropske šampinke i olimpijske šampionke i nadamo se da ćemo na terenu ispuniti sva očekivanja – istakla je Milena Rašić.

Igračice koje su danas krenule u Japan: Maja Ognjenović, Slađana Mirković, Tijana Bošković, Ana Bjelica, Silvija Popović, Milena Rašić, Mina Popović, Maja Aleksić, Jovana Kocić, Brankica Mihajlović, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Jelena Blagojević i Katarina Lazović. Nakon pripremnog kampa selektor Terzić odrediće spisak od 12 igračica koje će nastupati na Olimpijskim igrama.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pridružiće se ostalim srpskim olimpijcima u Olimpijskom selu 22. jula. Prva utakmica u grupnoj fazi naše odbojkašiće očekuje 25. jula kada će protivnik biti Dominikanska republika.

#Olimpijske igre