AKTUELNO

Elizabet Kemdbiž neće igrati na Olimpijskim igrama.

Neki od Olimpijskih igara moraju da odustanu zbog virusa korona, neki zbog povreda, a neki jer jednostavno ne mogu da podnesu pritisak koji nameće profesionalni sport.

Jedna od najboljih svetskih košarkašica Elizabet Liz Kemdbiž povukla se sa OI zbog mentalnih problema. Kako je navela sama pomisao na izolaciju u Tokiju ju je uzbunila.

Sve je puklo na pripremnom meču protiv Nigerije, inače zemlje porekla njenog oca. Fizički se sukobila sa saigračicom. a nakon toga je odlučila da se povuče sa OI.

"Svi znaju da mi je osvajanje olimpijskog zlata jedan od najvećih snova. Svaki sportista na Igrama mora biti na vrhuncu snage, i mentalno i fizički, a ja sam daleko od toga. Nije tajna da već neko vreme imam mentalnih problema i brinem se zbog odlaska u olimpijski mehur. Bez porodice, prijatelja, navijača, bez sistema podrške izvan ekipe. Iskreno, to me užasavalo. Poslednjih mesec dana imala sam napade panike, nisam ni spavala ni jela", napisala je Liz Kembidž.

Ona ističe da trenutno nije na potrebnom nivou kako bi igrala na Olimpijskim igrama.

"Ne mogu biti ona Liz za koju svi veruju da zaslužuje da se takmiči na Olimpijskim igrama. Moram da se pobrinem za sebe, i mentalno i fizički, i zbog toga mi puca srce što moram da objavim da se povlačim s Igara. To je najbolje i za mene i za ekipu, kojoj želim sve najbolje i da osvoji zlato", dodala je ona.

Elizabet Kembidž ima 29 godina, visoka je 203 centimetra i igra na poziciji centra. Često je bila u centru pažnje zbog svojih kontroverznih izjava uglavnom vezanih za seks i njeno seksualno opredeljenje.

Često se slikala u izazovnim pozama, a njene slike su krasile i neke naslovne strane muških magazina. Više puta je isticala da obožava seks i da joj smeta što je tabu to reći ako si vrhunski sportista.

Pogledajte kako ona izgleda:

#Elizabet Liz Kemdbiž