AKTUELNO

Novak Đoković je na Vimbldonu došao do 20. grend slema u karijeri, pa se izjednačio sa največim rivalima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Svima je jasno da će uskoro Novak Đoković nadmašiti najveće rivale, pa se sada pored debate ko je najveći svih vremena, vodi polemika ko je najomiljeniji.

Ako je važnije koga fanovi više vole, od rezultata i rekorda, onda u redu. Moraju na kraju u nečemu i Nadal i Federer da budu bolji.

O tome je govorio Maheš Bupati, nekada najbolji dubl igrač sveta i osvajač čak 52 titule, od kojih je 12. sa grend slemova. Indijac ističe da je Đoković mentalno jači od Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Novak je bez dileme mentalno najjači, posebno kada je reč o velikim mečevima i trenucima. Gledao sam kako je pobeđivao dva puta Federera na Grend slemovima, čak i kada je spasavao meč - rekao je Bupati i dodao da Đoković ipak nikada neće biti popularniji od Federera ili Nadala.

- Većinu rekorda je "zaključao", ali će uvek biti treći po popularnosti. To nije zato što nije dobar momak, već zato što je od početka karijere bio ulični borac i izvlačio je neke bitne mečeve sa Rodžerom i Rafom. Tako je razvio odnos ljubavi i mržnje sa teniskom publikom - dodao je Bupati.

Moraju za nešto sada da se uhvate fanovi Federera i Nadala, pošto im je Đoković ukrao skoro sve rekorde.

Autor:

#Novak Đoković