AKTUELNO

Selektor teniske reprezentacije Viktor Troicki rekao je da srpski teniseri na Olimpijske igre u Tokiju putuju s najvećim ambicijama i dodao da će dati sve od sebe da donesu radost Srbiji.

"Velika mi je čast što sam selektor ekipa i što putujem u Tokio sa sjajnim momcima. Kao igrač sam učestvovao dva puta na Igrama, a sada prvi put idem kao selektor. Drago mi je što idem kao deo porodice Olimpijskog tima Srbije", rekao je Troicki na konferenciji za novinare, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Deo teniske reprezentacije Srbije, koji čine selektor Viktor Troicki i igrač Miomir Kecmanović, večeras je otputovao u Tokio, dok će Novak Djoković, Nina Stojanović, Ivana Jorović i Aleksandra Krunić u Japan otputovati dva dana kasnije.

"Idemo s najvećim ambicijama. Naravno da od Novaka očekujemo najsjajnije odličje, mnogo će značiti za sve što ide sa nama. Kecmanović je mlad i perspektivan igrač, mnogo očekujemo od njega. Daćemo sve od sebe da donesemo radost Srbiji svojim rezultatima", istakao je Troicki.

Miomir Kecmanović će na teniskom turniru predstavljati Srbiju u pojedinačnoj konkurenciji.

On je istakao da će dati sve od sebe da na svojim prvim Olimpijskim igrama ostvari dobar rezultat.

"Izuzetna mi je čast što ću prvi put moći da predstavljam svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Trudiću su se da dam sve od sebe. Dobro smo trenirali i radili. Pružićemo sve od sebe i nadamo se najboljem", rekao je Kecmanović.

Zajedno sa Troickim i Kecmanovićem put Japana večeras su krenili i reprezentativci Srbije u plivanju, džudou i stonom tenisu.

Olimpijske igre u Tokiju počinju 23. jula.