AKTUELNO

Srbiju će na Olimpijskim igrama predstavljati pet džudista.

Reprezentativci Srbije u džudou krenuli su letom preko Istanbula u Tokio gde će učestvovati na Olimpijskim igrama.

Srbiju će na OI predstavljati petoro džudista: u muškoj konkurenciji nastupaće Aleksandar Kukolj (-100kg), Nemanja Majdov (-90kg), u ženskoj konkurenciji Anja Obradović (-63kg), Marica Perišić (-57kg) i Milica Nikolić (-48kg).

Trener reprezentacije Nikola Nikolić istakao je da je iza svih srpskih džudista ostao period dobrog rada koji bi trebao da se kruniše u Tokiju.

- Momci i devojke su spremni, već su pokazali da su na nivou svetskog džudoa, što smo pokazali u prethodnom ciklusu. Ono što mogu da obećam jeste da će ostaviti srce na tatamiju - rekao je Nikolić na konferenciji za medije na aerodromu.

Anja Obradović će nakon osvojene bronze na SP u Budimpešti prvi put učestvovati na Olimpijskim igrama i nema sumnju da je spremna da na pravi način predstavlja svoju zemlju.

- Ovo su moje prve Olimpijske igre. Biću maksimalno skoncentrisana i trudiću se da ne pravim greške koje bi mogle da me koštaju medalje. Jedva čekam da izađem na borilište - jasna je Obradović.

Marica Perišić ističe da dobro poznaje konkurenciju u svojoj kategoriji i da će mnogo toga zavisiti od žreba.

- Imam jako dobar osećaj što se tiče ovog takmičenja, i cele naše ekipe. Naše je da, kao što je rečeno, ostavimo srce na strunjači i rezultati će doći - rekla je Perišić.

Milica Nikolić potvrđuje reči svojih kolega iz reprezentacije i ističe da je cela ekipa spremna da pruži svoj maksimum na Igrama.

- Ovo je poslednja stanica u ovom olimpijskom ciklusu. Nekada je bilo teško i naporno, ali sam ponosna što sam uspela da izborim olimpijsku kvotu. Ne želim da stvaram sebi pritisak, ali verujem da mogu da napadnem medalju i ostvarim željeni rezultat - rekla je Nikolić.

Aleksandar Kukolj je kao najiskusniji džudista poželeo dobro zdravlje i sreću svojim kolegama i rekao da veruje u kompletan džudo tim Srbije.

- Drago mi je što će biti petoro džudista na ovim Olimpijskim igrama, to je veliki uspeh za našu zemlju. Verujem da će iz tog kvantiteta proizaći i kvalitet. Želimo da vas obradujemo dobrim rezultatima. Od sebe i svojih kolega očekujem dobre rezultate. Svi ćemo dati svoj maksimum, to je sasvim sigurno. Nije zahvalno prognozirati, ali ako budem na svom maksimumu, i ako budem imao svoj dan, mogu da kažem da sam spreman za veliki rezultat - rekao je Kukolj.

Autor: