AKTUELNO

Češki reprezentativac u odbojci na pesku treći je sportista iz Olimpijskog sela pozitivan na korona virus, saopšteno je danas iz njegovog tima.

Kako je saopšteno iz češkog olimpijskog tima, reprezentativac u odbojci na pesku Ondrej Perušič zaražen je korona virusom i mogao bi da propusti prvu utakmicu u ponedeljak protiv Letonije.

Vođa češkog olimpijskog tima Martin Doktor najavio je da će tražiti odlaganje utakmica sve dok Perušič ne bude dobio negativan test. Perušič je vakcinisan protiv korona virusa. On je treći stanovnik Olimpijskog sela pozitivan na korona virus, nakon što su u nedelju otkrivena dva slučaja među fudbalerima Južne Afrike.

Pre objavljivanja pozitivnog rezultata češkog sportiste, organizatori Olimpijskih igara naveli su da su u ponedeljak potvrđena dva nova slučaja, a radi se o radniku iz medija i članu osoblja organizacije. Oni će provesti dve nedelje u karantinu.

U Tokiju je u porastu broj zaraženih korona virusom. U glavnom gradu Japana i okolnim prefekturama na snazi je vanredno stanje do 22. avgusta. Olimpijske igre počinju u petak, a navijačima je zabranjeno prisustvo takmičenju.

Uz dva nova slučaja, ukupan broj zaraženih korona virusom od 1. jula među osobama koje učestvuju na Igrama ili u organizaciji takmičenja sada je 60.

To je rezultat testiranja 22.000 ljudi koji su doputovali u Japan od 1. jula, od kojih će 4.000 boraviti u selu. Na Olimpijskim igrama se očekuje učešće 11.000 sportista.