AKTUELNO

Iako je prošlo više od dve nedelje, otkako je Novak Đoković osvojio šestu titulu na Vimbldonu, savladavši u finalu Italijana Matea Beretinija, najbolji teniser sveta odlučio je da se ponovo osvrne na taj događaj.

Odlučio je prvi reket sveta da, pred učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošalje poruku svim obožavaocima, u kojoj se prisetio svojih početaka.

- Znam da kasnim, ali nikad nije kasno sa postom na Vimbledonu. Želeo sam da napišem nekoliko reči i da priznam ovo divno umetničko delo čiji je autor nepoznat (bar meni). Kad sam prvi put video ovu sliku, bio sam emotivan. Vratilo me u detinjstvo i prve teniske korake - počeo je Nole poruku, u kojoj se dalje navodi:

- Kada sam bio dete, pravio sam trofej Vimbledon od improvizovanog materijala koji sam mogao naći u svojoj sobi. Gledao sam se u ogledalo, govoreći „Ja sam Novak Đoković, šampion Vimbldona“.

Pobediti ovaj sveti i najposebniji turnir za mene 6. put je nestvarno. Blagosloven sam i zahvalan što sam doživeo mnogo lepih trenutaka na svetoj travi Vimbldona. Moja mašta je bila vrlo realna. Kao i svako dete, sanjao sam, zamišljao, vizualizovao i verovao 100% u svoje snove, kao da su već postignuti. Mašta i vizuelizacija su super sila.

Kada deca sanjaju i maštaju, to je najčistiji oblik ljubavi i motivacije. Imao sam sreću da sam u svojoj karijeri imao roditelje i još nekoliko bliskih ljudi koji su mi omogućavali da sanjam i verujem da mogu doći do zvezda u tenisu. Ne kažem da će svi uspeti da dostignu najveće visine u tenisu.

Kao roditelj verujem da stvaranje okruženja koje voli i brine i gde mi kao roditelji pokazujemo poštovanje i podršku dečijim snovima možemo da učinimo mnoga čuda za naše društvo i sportski ekosistem u celini - napisao je na Instagram profilu Novak Đoković, suvereni vladar ATP liste.

#Novak Đoković

#Srbija

#Vimbldon