AKTUELNO

Neverovatan uspeh napravili su srpski sportisti u Tokiju! Srbijo, budi ponosna! Prvog dana Olimpijskih igara je viđeno duplo slavlje.

Dve medalje su osvojene! Uspeh kakav nema svako, pa čak ni jedna od najsupešnijih nacija - Amerika koja nema nijednu. Pored njihovog imena stoji nula!

Sve je počelo od Damira Mikeca. Sjajni srpski strelac je u disciplini vazdušni pištolj 10m stigao do srebra i tako prvi obradovao naciju i dao "vetar u leđa" ostalima.

Čestitke su počele da stižu sa svih strana, kako od njegove supruge Melise, tako i od Novaka Đokovića.

Dalo je to podstrek njegovim sunarodnicima. Tijana Bogdanović je loše krenula takmičenje, izgubila je od Adrijane Serezo Iglesijas. Srećom, uspeh predstavnice iz Španije i njen plasman u finale je doneo novu šansu Srpkinji. Došla je do repasaža gde je deklasirala Kineskinju Vu Čingću sa 33:2!

Zatim je u borbi za bronzu savladala Miju Jamadu (Japan) sa 20:6! Za novo veliko slavlje.

Srbija je zajedno proslavljala njihove uspehe, dok je za to vreme Amerika tugovala! Prvi put od 1972. godine nisu osvojili medalju prvog dana takmičenja na Igrama. To se dogodilo u Minhenu pre 49 godina!

Amerikanci su se najviše razočarali u Brejdija Elisona, trostrukog osvajača olimpijskih medalja i čoveka koji je na prvom mestu svetske rang liste u streličarstvu. Njega i Mekenzi Braun su na startu eliminisali takmičari iz Indonezije u miksu.

"Moram da priznam da sam malo šokiran, očekivao sam da ćemo uzeti zlato", rekao je Elison.

Ko bi rekao, Amerikanci su sa "krompirićem", Srbija je sa dva odličja. Bilo bi lepo kada bi na kraju, u ukupnom skoru, naš rezultat bio bolji.