AKTUELNO

Novak Đoković ne samo da nastavlja s pobedama u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Tokiju, već je rešen da Srbiji donese dve medalje iz Japana.

Naime, on je rešio da nastupi i u olimpijskom nadmetanju mešovitih parova.

Novak Đoković i Nina Stojanović činiće se srpski tandem, potvrdili su organizatori Igara.

Oni još uvek nisu obavili žreb za takmičenje "miks dublova", ali Srbiju može samo da raduje rešenost najboljeg tenisera sveta da, koliko god je u mogućnosti, pomogne da naša zemlja ima što više odličja sa ovog planetarnog spektakla.

Od poznatijih imena u tom delu olimpijskog nadmetanja učestvovaće i Andrej Rubljov (sa Anastasijom Pavljučenkovom), Sara Erani i Fabio Fonjini, favoriti iz grčke Marija Sakari - Stefanos Cicipas,

Podsetimo, i na konferenciji pred odlazak u Japan, Stojanovićeva je nagovestila da će se ovo desiti, mada se sve do sada čekala potvrda, kako Đokovića, tako i organizatyora Igara.

- Prvi put idem na Olimpijske igre. To je san svakog sportiste. Daću sve od sebe da Srbiju što bolje predstavim. Igraću singl i dubl sa Aleksandrom Krunić, a najverovatnije i miks dubl sa Novakom Ðokovićem. To bi mi značilo mnogo, i naučila bih dosta od njega, ako budemo imali priliku da igramo zajedno. I nadam se da ću uspeti da donesem bar jednu medalju - rekla je tada naša teniserka.