AKTUELNO

U petak ćemo gledati srpske takmičare u četiri različita sporta na Olimpijskim igrama, a poznato je kako izgleda njihov raspored.

Srpski sportisti su do sada na Olimpijskim igrama osvojili četiri medalje - po jednu zlatnu i srebrnu i dve bronzane. A raspored naših reprezentativaca u Tokiju bi u petak teoretski mogao da donese čak tri medalje!

Mada je Novak Đoković posle pobede u miks dublu u četvrtak zamolio da se odloži priča o medaljama, činjenica je da su našim sportistima pojedina odličja vrlo blizu!

Dan srpskih sportista na Olimpijskim igrama ovog petka započeće Jovana Arsić. Naša veslačica nije uspela da se plasira u finale u skifu, pa će rano ujutru po srednjeevropskom vremenu veslati u C finalu.

Ubrzo posle toga, na borilišta će ponovo izaći Zorana Arunović i Jasmina Milovanović. One će u disciplini malokalibarski pištolj pucati u drugom delu kvalifikacija.

Radi se o brzo pucanju, a kako je Arunovićeva u četvrtak bila najbolja u prvom delu kvalifikacija, nadamo se da ćemo je gledati i u finalu. To potencijalno finale na programu će biti u 7.00 po našem vremenu i navijaćemo da se Arunovićeva nađe u njemu.

Posle toga, sve se usmerava ka tenisu, jer nas očekuje raspored gotovo identičan kao i u četvrtak. Prvo će Novak Đoković ne pre 9.30 izaći na teren u polufinalu muškog singla protiv Aleksandera Zvereva, jer igraju drugi meč na centralnom terenu.

Posle toga, Đokovića očekuje i miks dubl sa Ninom Stojanović kao treći meč po redu na terenu 1, a rivali su im ruski par Aslan Karacev i Elena Vesnina. I u tom meču će naši teniseri pokušati da se plasiraju u finale.

Na kraju, nešto malo posle podneva, u bazenu će biti i Andrej Barna, devetoplasirani na 100 metara slobodnim stilom pre nekoliko dana. On će ovoga puta plivati na dvostruko kraćoj deonici i to prvo u kvalifikacijama.

RASPORED SRPSKIH SPORTISTA, PETAK 30. JUL

1.45 VESLANJE: Jovana Arsić, skif, C finalež

2.00 STRELJAŠTVO: Zorana Arunović i Jasmina Milovanović, 25m malokalibarski pištolj

7.00 STRELJAŠTVO: Potencijalno finale, 25m malokalibarski pištolj

ne pre 9.30 TENIS: Novak Đoković - Aleksander Zverev, polufinale muškog singla

ne pre 11.30 TENIS: Novak Đoković/Nina Stojanović - Elena Vesnina/Aslan Karacev, polufinale miks dubla

12.12 PLIVANJE: Andrej Barna, 50m slobodno, kvalifikacije

#Olimpijske igre